Actual Diverse

Puneți ciorapii în picioare și veți afla. Cum ne pot ajuta șosetele să depistăm simptomul ucigașului tăcut

Puneți ciorapii în picioare și veți afla. Cum ne pot ajuta șosetele să depistăm simptomul ucigașului tăcut

Un lucru aparent banal poate face minuni. Zi de zi repetăm acest ritual, fără să știm că el ascunde o realitate legată de starea noastră de sănătate. Iată despre ce este vorba.

Puneți ciorapii în picioare și veți afla. Cum ne pot ajuta șosetele să depistăm simptomul ucigașului tăcut

Dacă ciorapii voștrii par un pic cam strâmți în jurul gleznelor, de obicei se datorează faptului că s-au micșorat la spălare. Așa încep reporterii The Sun, reportajul despre ciorapi. La prima vedere, am crezut că se vorbește despre o modă, când colo se dovedește a fi o realitate covârșitoare: felul în care se mulează șosetele pe picioarele noastre indică dacă stăm bine la capitolul sănătate sau nu.

Există câteva explicații plauzibile pentru care tălpile, gleznele sau laba piciorului, nu mai stau confortabil în proprii ciorapi. Și dacă nu este vorba despre intrarea lor la apă, iată care are putea fi celelalte potențiale motive.

Este posibil ca picioarele voastre să fie umflate din cauza căldurii, dar medicii au avertizat că umflarea ar putea fi cauzată și de un ucigaș tăcut. Afecțiunile inimii sunt acest ucigaș tăcut, pentru că de multe ori nici nu știm despre existența lui și ducem boala, pe picioare.

Semnal pentru insuficiența cardiacă

Bolile de inimă sunt una dintre cele mai mari cauze de deces în Marea Britanie, reprezentând aproape un sfert din decesele înregistrate, aici, în fiecare an. Aceasta înseamnă aproximativ un deces la fiecare trei minute și se estimează că peste 7,6 milioane de oameni trăiesc cu o boală cardiacă sau circulatorie, scrie tabloidul britanic.

De cele mai multe ori, nu există semne sau simptome evidente ale bolii – aceasta trecând neobservată la mulți oameni.

Totodată, edemul periferic ar putea fi unul dintre markerii cheie care este ușor de depistat. Aceasta este o afecțiune care se manifestă cu retenție de apă, la nivelul picioarelor și gambelor.

Pe măsură ce aceste părți se umflă, s-ar putea să vedeți cum vă strâng șosetele. Dr. Sarah Jarvis, medic de familie și director clinic al Patientaccess.com a explicat că această afecțiune este un semn bine cunoscut de insuficiență cardiacă.

Aceasta înseamnă că inima este slăbită și nu poate pompa sângele la fel de eficient cum ar trebui în jurul corpului. Ca urmare, se poate acumula lichid și unul dintre primele locuri în care se întâmplă acest lucru este la glezne. Insuficiența cardiacă poate apărea ca urmare a unui atac de cord (nu uitați că unii oameni pot avea un atac de cord fără să-și dea seama). De asemenea, poate însemna că inima dumneavoastră este slăbită și că aveți un risc mai mare de a avea un atac de cord în viitor, chiar dacă nu ați avut unul„, a spus dr. Sarah Jarvis.

Aveți grijă de ”mergătoarele” voastre

Medicii, citați de cotidianul britanic, au mai spus că îngrijirea picioarelor, pe care ei le numesc ”mergătoare”, este esențială, dacă există riscul bolilor de inimă. Colesterolul este substanța grasă, transportată în sânge de proteine.

Nivelurile ridicate de colesterol se pot acumula în pereții arterelor și pot reduce fluxul sanguin către inimă. Este esențial să cunoaștem care sunt semnele bolii, iar experții spun că un loc pe care ar trebui să-l supraveghem, permanent, sunt picioarele.

Foto: pixabay/The Sun