Actual International

Putin a semnat noi amendamente la Codul Penal care includ legea marțială și mobilizarea. Și încă o lege pentru străini

Putin a semnat noi amendamente la Codul Penal care includ legea marțială și mobilizarea. Și încă o lege pentru străini

La 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în țară, un decret corespunzător fiind semnat în aceeași zi. Potrivit șefului statului, în cadrul mobilizării parțiale, vor fi supuși la recrutare doar cetățenii din rezervă, în primul rând cei care au experiență. Acum, fără o explicație certă, Putin face mișcări una după alta pe propria tablă de șah, manevrând cu jucătorii și albi și negrii.

Putin a semnat câteva amendamente la Codul Penal care includ legea marțială și mobilizarea. Și încă o lege pentru străinii care luptă în Ucraina

După cum s-a raportat astăzi, sâmbătă, 24 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care menționează pedeapsa cu închisoarea de până la 10 ani pentru personalul militar care refuză să participe la ostilități, predarea voluntară, jafurile și neprezentarea la recrutare.

Tot documentul corespunzător este publicat pe portalul oficial de stat al informațiilor juridice. În conformitate cu legislația federală rusă, persoanele care încalcă termenii unui contract de stat pentru comenzi de apărare de stat sunt, de asemenea, supuse unei pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

În plus, infracțiunile comise în timpul perioadei de mobilizare, a legii marțiale și a ostilităților, sunt acum recunoscute ca circumstanțe agravante.

Legea prevede, de asemenea, răspunderea penală cu o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani pentru jafuri, după cum relatează gazeta.ru.

Cetățenii străini vor obține mai ușor cetățenia Rusiei dacă luptă în Ucraina

Totodată, Putin a schimbat și legea care privind simplificarea obținerii cetățeniei de către cetățeni străini dacă luptă pentru Rusia.

O nouă lege federală a fost semnată de președintele rus Vladimir Putin, care va acorda străinilor care au semnat un contract de serviciu în armata rusă pentru cel puțin un an, un sistem simplificat de obținere a cetățeniei ruse.

Ca parte a noii legi semnate de președintele Putin, străinii care servesc în armata rusă vor putea solicita cetățenia rusă fără permis de ședere și fără a locui neîntrerupt timp de cinci ani în Rusia, ceea ce era cerut de „vechea” legislație.

Modificările reduc, de asemenea, perioada minimă pentru care străinii pot fi angajați prin contract de la cinci ani la un an, după cum a relatat presa rusă RBC.

Proiectul de lege privind simplificarea cetățeniei pentru contractorii străini a fost aprobat de Duma de Stat la 20 septembrie în a doua și a treia lectură.

În aceeași zi, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunțat că în centrul de migrație „Sakharovo” va fi deschis un birou de înregistrare și înrolare militară.

Consiliul Federației Ruse a aprobat inițiativa la o zi după ce Rusia a anunțat o mobilizare parțială în legătură cu operațiunea militară din Ucraina, mai scrie media.

Foto: arhiva