Actual International

Rachetele balistice Sarmat „satan 2” vor fi puse în serviciul de luptă în viitorul apropiat, a anunțat Putin

Rachetele balistice Sarmat „satan 2” vor fi puse în serviciul de luptă în viitorul apropiat, a anunțat Putin
Twitter

Oamenii se pregătesc de sărbătorile de iarnă, așa cum pot ei mai bine, copiii îl așteaptă pe Moș Crăciun, lumea vrea pace, iar Putin anunță că una dintre cele mai de temut arme existente pe Pământ este gata de a fi utilizată și că numărătoare inversă a început.

Rachetele balistice Sarmat „satan 2” vor fi puse în serviciul de luptă în viitorul apropiat, a anunțat Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri, 21 decembrie 2022, că rachetele balistice intercontinentale Sarmat vor fi puse în serviciul de luptă în viitorul apropiat.

Putin a anunțat că noul sistem de rachete strategice rusești ”Sarmat,” care a trecut cu succes testele de zbor în luna noiembrie, va fi pus în serviciul de luptă în viitorul apropiat.

Vorbind la o reuniune a consiliului de administrație al Ministerului rus al Apărării, Putin a declarat:

„În acest an, nivelul de dotare cu armament modern a forțelor nucleare strategice a depășit 91%. Continuă reînarmarea regimentelor Forțelor de Rachete Strategice cu sistemul modern de rachete cu focos hipersonic Avangard.”

El a ținut să menționeze: „În viitorul apropiat, rachetele balistice intercontinentale Sarmat vor fi puse pentru prima dată în serviciul de luptă. Știm că există o anumită mișcare spre dreapta, dar acest lucru nu ne schimbă planurile. Totul va fi pus în aplicare.”

Testele la acest tip de armă, denumite și ”satan 2,” au fost efectuate începând cu luna februarie a acestuia an.

În timpul aceleiași întâlniri, și ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia a început să lucreze la desfășurarea celei mai recente rachete balistice intercontinentale RS-28 Sarmat.

„Lansările reușite ale noului sistem de rachete de mare capacitate Sarmat în timpul testelor de stat au făcut posibilă începerea lucrărilor pentru desfășurarea acestuia”, a declarat Șoigu.

Încă din luna august a acestui an, Ministerul rus al Apărării a dezvăluit că a semnat un contract pentru furnizarea celor mai recente rachete balistice intercontinentale Sarmat.

În timp ce Statele Unite continuă să susțință Ucraina, Putin transmite un mesaj direct și înfiorător.