Actual Social

Râzi cu lacrimi! Clienții Hidroelectrica își dreg șocul facturilor cu umor. Românii îi fac praf pe furnizori 

Râzi cu lacrimi! Clienții Hidroelectrica își dreg șocul facturilor cu umor. Românii îi fac praf pe furnizori 
webtek.ro

După nouă luni de pauză și chiar mai devreme decât termenul anunţat cu ceva timp în urmă, iată că a venit si ziua în care compania Hidroelectrica a început să emită facturile la energie pentru mulţi clienţi. În acest sens, societatea a transmis că acest lucru se va întâmpla începând cu luna februarie 2023.

Se precizează faptul că Hidroelectrica nu a mai emis facturi la energie de aproximativ nouă luni de zile.

Veste bună pentru clienții companiei

La începutul anului 2023, reprezentanţii companiei Hidroelectrica anunţau că sistemul de facturare va intra în normalitate la începutul lunii februarie. Totuși, începând din data de 21 ianuarie 2023, au început să vină primele facturi după multe luni de pauză. Anunțul a fost făcut de membrii grupului de clienţi Hidroelectrica, care, după multe luni de așteptare, au început să primească primele facturi.

Majoritatea au declarat că facturile primite la energia electrică sunt pentru luna aprilie 2022, nu pe mai multe luni, iar termenul de plată este luna martie 2023. „Uraaa, a venit factura pe aprilie anul trecut….”, este un prim mesaj de pe grupul de pe Facebook.

Bucurie mare pe facebook, printre clienții societății

Iată câteva dintre mesajele de pe grupul de facebook:

  • „Aveţi pile?”
  • Așa arată? Ce frumoasă e…”
  • „Am primit azi (vineri, 20 ianuarie – n.red.) factura pe aprilie 2022. Am termen de plată 45 de zile. Preț 0.78 lei”
  • „Primit factură azi (vineri, 20 ianuarie – n.red.) pentru luna aprilie 2022, consum 128 kw. Preț per kw 0,76 ron”
  • „Ieri am primit factura pentru Aprilie 2022. Preţ 0,68 Lei/KWh Tva inclus! Termen de plată 45 de zile!”
  • „Las şi eu un printscreen cu factura, primită ieri (vineri, 20 ianuarie – n.red.), zona Iaşi, am calculat 0,7625 lei/Kwh”.
  • ”Au apărut câteva informații noi pe prima pagină: tel. deranjamente, e-mail furnizor, cont contract”.

De asemenea, un alt client de pe grupul de facebook „Clienți Hidroelectrica”, în data de 20.01.2023, a scris: „Bună ziua. Vă pot anunța cu bucurie căci cu ușurință acum 10 minute am vorbit la Hidroelectrica. Facturile vor veni începând din februarie. Specific că va veni câte o singură factură pe fiecare lună în parte. De exemplu, cei care așteaptă factura din luna iulie vor primi pentru luna iulie și în următoarea lună va urma următoarea în ordine. Cei care doresc sa plătească totul pot cere probabil facturile de la hidro. Asta mi s-a comunicat de către operatoarea de la Hidroelectrica”.

Locul trei în topul furnizorilor de energie electrică din România

La începutul anului 2023, compania Hidroelectrica (care ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră) a anunţat  că restanțierii pot opta pentru eșalonarea sumelor pentru o perioadă de șase luni. Dar, trebuie spus faptul că în ultimele luni, un număr de 500.000 de consumatori nu și-au primit facturile la energie electrică.

Și potrivit anunțurilor Hidroelectrica, facturile pot fi plătite într-un termen de de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Prin urmare, eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor, potrivit hidroelectrica.ro.