Politică

Reacția ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, la cererea USR de demitere a sa…

Reacția ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, la cererea USR de demitere a sa…

 Ţara noastră se împrumută la cele mai mari dobânzi la nivelul UE, are cel mai mare deficit bugetar și cel mai mare deficit de cont curent dintre statele membre. Vina aparţine ministrului de finanţe, Adrian Câciu care nu a luat măsurile necesare. Acuzaţiile vin din partea Uniunii Salvaţi România.

USR solicită demiterea ministrului de Finanțe, Adrian Câciu

„România se împrumută cel mai scump, are cel mai mare deficit bugetar şi cel mai mare deficit de cont curent dintre toate statele UE. Pentru că nu a ţinut în frâu cheltuielile statului, pentru că nu a promovat măsuri care să ajute economia şi pentru lipsa de credibilitate în faţa partenerilor externi, principalele cauze ale dobânzilor uriaşe pe care România trebuie să le plătească, USR solicită demiterea de urgenţă a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu”, se arată într-un comunicat de presă emis de Uniunea Salvaţi România.

Cu toate că au trecut peste 8 ore de la emiterea acuzațiilor în mod public, ministrul de Finanțe Adrian Câciu nu a avut nicio reacție și nu a oferit niciun răspuns cu privire la acuzațiile aduse. Faptul că i se cere demisia are mai puțină importanță, însă despre cheltuielile statului, despre măsurile de stimulare a economiei îi interesează pe români. Reacția ministrului a fost însă inexistentă.

Vocal altădată și analist economic care oferea soluții, ajuns azi ministru, Adrian Câciu preferă să nu mai aibă reacții și să lămurească niște acuzații.

USR: Grecia și Bulgaria se împrumută mult mai ieftin decât România

 Totodată, USR mai atrage atenția în document că, în ceea ce privește rata dobânzii pe termen lung, România se împrumută la un nivel de 6,83%, un nivel mai mare decât cele ale altor state din regiune, precum Ungaria și Polonia, state puternic criticate de Comisia Europeană pentru politicile lor social-economice.

Mai mult, Uniunea Salvaţi România mai spune că Grecia, țară care a trecut printr-o criză economică și de credibilitate financiară uriașă, plătește doar 2,92% dobândă, în timp ce Bulgaria se împrumută cu doar 1,9%.

„România plăteşte enorm şi în comparaţie cu state care nu fac parte din Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicatul Uniunii Salvaţi România.

Nici Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu a scăpat de critica USR

De asemenea, USR îi atrage atenţia şi liderului PSD, Marcel Ciolacu că în prezent nu mai aduce niciun reproş ministrului de finanţe, întrucât acum rolurile s-au schimbat, iar şeful de la Ministerul Finaţelor aparţine social democraţilor.

În urmă cu fix un an, Marcel Ciolacu îi cerea premierului Florin Cîţu să spună ce dobândă este la cel mai mare împrumut al ţării în ultimii 30 de ani, şi anume 3,5 miliarde de euro şi cum are de gând să folosească aceşti bani.

Marcel Ciolacu a fost azi în vizită în Portul Constanța, împreună cu ministrul Transporturilor, n-a avut timp de reproșurile USR. Probabil că va avea reacție atunci când va vorbi, din nou, despre Afacerea Vaccinurilor, despre care se tot arată că a fost derulată sub umbrela miniștrilor USR.