Actual

Refugiați din Ucraina, prinși în timp ce încercau să spargă o casă din București

Refugiați din Ucraina, prinși în timp ce încercau să spargă o casă din București

Trei refugiați ucraineni au fost prinși de Poliție chiar în timp ce încercau să spargă ușa unui apartament din Sectorul 3 al Capitalei. Bărbații pe nume Roman Hurin, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel au fost dați pe mâna poliției de o femeie, care i-a văzut în timp ce încercau să spargă yala cu diverse scule.

Infractorii aveau o metodă clasică de acțiune, însă nu erau începători

Cei trei verificau mai întâi dacă proprietarii sunt acasă, după care acopereau cu frunze vizoarele apartamentelor din jur pentru a nu fi văzuți de vecini. Acționau în miezul nopții, știind că atunci sunt șanse mult mai mici să fie surprinși. Totodată, în noaptea de 1 spre 2 mai, o femeie a i-a auzit „meșterind” la yala vecinilor săi, care erau plecați de acasă.

Vecina s-a prins că e vorba de o spargere

Vecina a sunat la 112 și a anunțat că la o ușă de pe palierul ei se întâmplă ceva suspect, pentru că prin vizorul ușii nu se mai vede aproape nimic, dar a reușit să distingă mai multe siluete care par să umble la yală.

La fața locului au fost direcționate imediat mai multe echipe ale Secției 12, iar în apropierea scării indicate de reclamantă a fost găsit un bărbat ucrainean pe nume Roman Hurin. La etajul 4, ascunși la ghenă, au fost găsiți alți doi ucraineni, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel, care aveau o borsetă în care se găseau mai multe instrumente nesesare spargerii ușilor, dar și o „cheie mincinoasă”, pe care se presupune că tocmai o folosiseră.

Poliția i-a dus în arest pe „refugiații” ucraineni și urmează să stabilească dacă sunt la prima faptă de acest gen pe teritoriul României sau au mai făcut și altele. Există suspiciuni puternice că aceștia ar mai fi dat spargeri și în alte țări europene.

În fața oamenilor legii, cel găsit în afara blocului și-a negat fapta, iar cei doi din ghenă refuză să coopereze.