Actual International

Regele Charles plănuiește cel mai mare turneu mondial al Familiei Regale din toate timpurile

Regele Charles plănuiește cel mai mare turneu mondial al Familiei Regale din toate timpurile
Infoactual

Se pare că regele Charles ar plănui cel mai mare turneu mondial întreprins vreodată de familia regală, ca urmare a comentariilor venite din partea mai multor țări care pun la îndoială rolul monarhiei în viitorul lor.

Regele Charles plănuiește cel mai mare turneu mondial al Familiei Regale din toate timpurile

Potrivit unui reportaj exclusiv The Mirror, publicat sâmbătă, 22 octombrie 2022, surse din cadrul palatului au declarat că monarhul este cel care a propus doi ani de călătorii, pentru a „întinde o mână de prietenie și sprijin,” prin acest turneu național și internațional.

Se înțelege că regele Charles își va concentra eforturile inițiale asupra acelor țări în care viitorul monarhului este cel mai mult în pericol, inclusiv Australia, Noua Zeelandă și țările din Caraibe.

Se spune că prințul și prințesa de Wales ar fi incluși în planuri, deși sunt prevăzute și o serie de călătorii solo pentru rege. Realizarea de călătorii solo îi va permite reginei consort să își asume mai multe angajamente pentru acele proiecte în care este implicată personal.

Surse din cadrul palatului au declarat pentru Mirror: „Regele și familia sa sunt dornici să dea lovitura în aceste prime luni și primii ani cruciali ai domniei sale. Cu siguranță vrea să ducă mai departe mantra mult timp păstrată de răposata sa mamă, aceea de a fi văzut pentru a fi crezut, și este foarte dornic să iasă și să întâlnească cât mai mulți oameni posibil”.

Discuțiile și planurile sunt în curs de desfășurare, potrivit acelorași surse, care afirmă că prioritatea va fi acordată celor 14 țări în care Charles rămâne rege.

Printre planuri se numără reprogramarea călătoriei amânate în India, Pakistan și Bangladesh pentru Charles și Camilla, având ca alternativă și opțiunea de a-i trimite pe William și Kate.

Oficialii australieni au dezvăluit, de asemenea, planurile pentru un turneu în 2024, pentru a coincide cu 200 de ani de democrație în această țară, în timp ce planurile de a vizita Franța sunt reprogramate pentru anul viitor.

Se spune că regele Charles este dornic să ajute țara să refacă legăturile din întreaga lume, inclusiv cu vecinii săi, în urma BREXIT-ului, scrie media. În fruntea listei se află Franța și Germania.

Se spune că regele este conștient de provocările la care este supus actualmente regatul și face toate eforturile pentru a avea o domnie bună pentru poporul britanic.