Actual International

Regele Charles vrea ca Harry și Meghan să fie prezenți la încoronarea sa din luna mai. Există însă și o piedică

Regele Charles vrea ca Harry și Meghan să fie prezenți la încoronarea sa din luna mai. Există însă și o piedică
Infoactual/arhiva

Viitorul este al oamenilor înțelepți, Probabil pe acest principul merge și regele Charles care a decis să lase la o parte cuvintele grele și ”gurile rele” și să își dorească familia aproape la evenimentul unic din viața lui și anume încoronarea.

Regele Charles vrea ca Harry și Meghan să fie prezenți la încoronarea sa din luna mai

Regele Charles este în favoarea participării prințului Harry și a lui Meghan Markle la încoronarea sa.

Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, ar fi fost abordat de regele Charles pentru a intermedia o înțelegere pentru ca prințul Harry și soția sa Meghan Markle să participe la Încoronarea sa din luna mai 2023.

Planul său ar fi întâmpinat însă rezistență din partea celuilalt fiu al său, prințul William. Acest lucru este conform unor surse de rang înalt apropiate Palatului Lambeth ale publicației Mail on Sunday, așa cum s-a relatat duminică, 29 ianuarie 2023.

Welby ar fi fost rugat de Charles să încerce să-i convingă pe fiii săi să facă un armistițiu.

De la recenta publicare a cărții lui Harry ”Spare” – în care a dezvăluit o mulțime de secrete intime ale Familiei Regale – au existat speculații cu privire la faptul dacă soții Sussex vor fi invitați sau, chiar dacă vor dori să participe.

Se crede că regele Charles este de părere că este mai bine ca Harry și Meghan să fie prezenți la eveniment decât să permită ca absența lor să creeze o distragere inutilă a atenției.

Cu toate acestea, William consideră că fratele său mai mic ar putea cel mai probabil să se folosească de apariția lui și a lui Meghan, pentru a se pune în lumina reflectoarelor și a umbri evenimentul, au precizat oameni din interior, apropiați familiei regale.

Problema de fond este dacă vor participa la Încoronare și, dacă o vor face, în ce condiții”, a precizat sursa citată.

Aceștia au explicat: ”Familia este divizată și toate indiciile arată că Harry este sfătuit să nu accepte nimic în acest stadiu și să joace mult timp, până în ultimul minut, ceea ce face ca negocierile cu el să fie foarte dificile”.

”Tabăra lui Harry a spus clar că ideea ca el doar să asiste la Încoronare și să se poarte frumos, dar apoi să fie deposedat de titlurile sale, este total neavenită”, a mai spus sursa, citată de media britanică.

Aceștia au ținut să completeze: ”Deși ar putea decide la un moment dat să renunțe la titlurile sale din proprie inițiativă, el se opune ideii de a fi deposedat cu forța de ele. El nu este de acord cu faptul că în mentalitatea publică este asociat cu Andrew ca fiind cei doi „prinți problemă”, când el consideră că circumstanțele sunt total diferite”.