Actual International

Reprezentantul Ucrainei la Eurovision 2023 va fi Tvorchi, după o selecție desfășurată într-un adăpost antiatomic. VIDEO

Reprezentantul Ucrainei la Eurovision 2023 va fi Tvorchi, după o selecție desfășurată într-un adăpost antiatomic. VIDEO
EVZ

Selecția națională pentru alegerea reprezentantului Ucrainei la Eurovision 2023 a avut loc într-un adăpost antiaerian dintr-o stație de metrou, într-o locație nespecificată, iar Tvorchi a fost câștigătorul final.

Reprezentantul Ucrainei la Eurovision 2023 va fi Tvorchi cu ”Inima de oțel”, după o selecție desfășurată într-un adăpost antiatomic: VIDEO

Selecția națională pentru alegerea reprezentantului Ucrainei la Eurovision 2023 a avut loc sâmbătă, 17 decembrie 2022. După cum relatează strana.ua, proba finală din acest an a avut loc în locația improbabilă a unui adăpost antiatomic din interiorul unei stații de metrou, din motive de siguranță.

Prin urmare, locația reală a locului de desfășurare nu a fost făcută publică, dar se crede că va fi prezent un public live. Cel ales de juriu în acest an va călători la Liverpool, în Anglia, în mai 2023, pentru a reprezenta Ucraina, care a câștigat concursul de canto la începutul acestui an.

Tvorchi a fost câștigătorul final, cu piesa sa intitulată „Inimă de oțel”. Format în 2018, duo-ul electronic ucraineano-nigerian este format din vocalistul Jeffery Augustus Kenny și producătorul de sunet, Andrew Hutsuliak, potrivit publicației Kyiv Independent, care a transmis rezultatul pe Twitter @KyivIndependent. Melodia lor vorbește despre spiritul ucrainenilor, despre curajul, nezdruncinarea, voința și libertatea lor.

Cântăreții Moisei și Demchuk, Jerry Heil, Fiinka, Krutb și Angelina au concurat pentru un loc în Liverpool. Grupurile participante au fost OY Sound System, Tember Blanche, 2Tone și TVORCHI.

Anterior, s-a raportat că regulile Eurovision 2023 vor fi schimbate în urma scandalului care îndreptat spre juriul ediției din 2022. Propunerea câștigătoare a Ucrainei va merge direct în finala de la Liverpool, după ce țara a câștigat ultima competiție.

În mod normal, concursul are loc în fiecare an în țara reprezentată de câștigătorul precedent, dar din cauza problemelor de securitate și siguranță, organizatorii au decis să mute Eurovision 2023 de pe teritoriul Ucrainei, în Marea Britanie.

În ceea ce privește România, un juriu de specialiate a ales sâmbătă, 17 decembrie, cele 12 melodii care vor intra în finala națională Eurovision 2023. În total au fost înscrie în competiție 84 de piese. Amintim că publicul va fi cel care va alege cine va fi reprezentantul României în marea finală.