Lifestyle

Rețetă dulceață de mure. Este fină, aromată și are un gust desăvârșit!

Rețetă dulceață de mure. Este fină, aromată și are un gust desăvârșit!

Aflați cum să pregătiți gem de mure de casă cu această rețetă simplă. Profitați de proprietățile acestui fruct la sfârșitul verii și începutul toamnei!

  • 1 kg de mure
  • 400 gr zahăr
  • suc de o jumătate de lămâie

Pregătirea rețetei gemului de mure:

Curățați și spălați murele. Puneți-le într-o cratiță cu zahărul și zeama de lămâie și lăsați-le să se odihnească câteva ore.

Puneți cratița la foc mediu și fierbeți timp de 35-40 de minute, amestecând ocazional și îndepărtând spuma.

Când gemul este gata, scoateți-l de pe foc și, dacă se dorește o textură mai fină, acesta poate fi piure cu blenderul sau robotul de bucătărie.

Umpleți borcanele de sticlă sterilizate anterior cu gem și închideți-le bine. Pune-le pe dos și ține-le așa timp de 24 de ore pentru a face vidul. O altă opțiune pentru a face vidul este să puneți borcanele într-o cratiță la bain-marie și să le lăsați aproximativ 30 de minute după ce apa începe să fiarbă. Apoi, lăsați-i să se răcească și lăsați-i să se usuce. În acest fel, gemul se va păstra perfect câteva luni.

Cum se sterilizează borcanele de sticlă:

Înainte de a le umple cu gem, acestea trebuie sterilizate pentru a evita contaminarea. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie așezate într-o cratiță cu apă clocotită timp de 10-15 minute. Ulterior, se vor scurge și se vor usca bine, încercând să nu atingă interiorul conservelor.

Alegerea murelor:

Murele sunt foarte delicate și nu tolerează transportul, căldura și manipularea. Prin urmare, cel mai bine este să colectați singuri murele ori de câte ori este posibil. Mure întregi și strălucitoare ar trebui alese, aruncându-le pe cele moi.

O altă opțiune sunt murele congelate, din ce în ce mai frecvente în magazinele mari. În acest caz, vor fi lăsați să se odihnească împreună cu zahărul și zeama de lămâie timp de aproximativ 6 ore, astfel încât să poată să se dezghețe și să se marineze.