International

Reuniți și despărțiți. Meghan și Harry au atras toate privirile, la slujba de mulțumire. Regina a rămas acasă, la televizor

Reuniți și despărțiți. Meghan și Harry au atras toate privirile, la slujba de mulțumire. Regina a rămas acasă, la televizor

Cum era de așteptat, au atras toate privirile asupra lor. Presa s-a năpustit de-a dreptul să dea mâna cu ei, uitând chiar și de camere de filmat, preț de câteva clipe bune.

Reuniți și despărțiți. Meghan și Harry au atras toate privirile, la slujba de mulțumire. Regina a rămas acasă, la televizor

Prințul Harry și Meghan Markle s-au reunit cu restul familiei regale la Catedrala St Paul, în dimineața de vineri, pentru slujba de mulțumire a Jubileului de Platină pentru regină, care a decis să privească evenimentul de la televizor, acasă, în Castelul Windsor, titrează Daily Mail.

Reuniți și despărțiți, așa au scris cu litere mari cei de la Daily Mail și explicația este plauzibilă, dovadă fiind fotografiile și filmările de la fața locului.

Prințul Charles a reprezentat oficial ”pe monarhul în vârstă de 96 de ani” la slujba Jubileului de Platină de la Londra, la care au luat parte și Harry și Meghan, soții Sussex, acesta fiind și primul lor angajament regal comun, după mai bine de doi ani.

Regina a lipsit de la evenimentul istoric, în urma unei decizii de ultim moment, anunțate de Palatul Buckingham, joi seara, după ce a manifestat un „disconfort”, chiar în timpul evenimentelor Trooping The Colour, mai devreme, în cursul zilei. De asemenea, prințul Andrew nu a apărut la St. Paul’s, pentru că  a fost testat pozitiv pentru coronavirus, la începutul săptămânii.

Regina a urmărit slujba de la reședința sa din Berkshire, iar aceasta a fost transmisă la nivel național de către BBC.

Kate și William au stat de vorbă cu Prințul Charles și Camilla în interiorul catedralei, dar nu a existat niciun semn al aceleiași relații cu Harry și Meghan, care au stat între Lady Sarah Chatto și soțul Prințesei Eugenie, Jack Brooksbank, și au primit instrucțiuni stricte de a păstra distanță, în timpul evenimentului.

Harry și Megan au mers pe culoarul de la St Paul’s de mână după slujbă, însoțiți de alți membri ai familiei regale, urmând după Charles și Camilla, William și Kate, dar nu au apărut împreună cu ei afară, menționează aceleași surse media.

Nu se așteaptă ca soții Sussex să participe și la recepția de la Guildhall din apropiere, unde sunt așteptați și o serie de alți membri ai familiei regale, precum și politicieni de rang înalt, inclusiv premierul Boris Johnson și ministrul de interne Priti Patel.

A fost prima dată când Harry și Meghan, care locuiesc acum în California, au apărut în văzul tuturor, alături de soții Windsor, de când au părăsit monarhia, pentru o nouă viață în SUA, în urmă cu doi ani.

Mulțimea i-a aclamat pe cei doi la sosire, cuplul zâmbind și salutând.  Huiduieli, dar și aplauzele au putut fi auzite la plecare, semn că părerile și aici sunt pro și contra sau mai bine spus, fiecare cu fanii lui. Cu ochi buni sau răi, cei doi tineri și frumoși au atras toate privirile asupra lor.

Despre Harry și William se știe că au o dușmănie de lungă durată. Harry l-a acuzat pe tatăl său, Charles, că i-a tăiat din bani, iar Meghan a afirmat că un membru al familiei regale, pe care nu l-a numit, a făcut un comentariu nepotrivit despre nuanța pielii lui Archie, înainte ca acesta să se nască. Totodată, cei din familia Sussex au dus și un război al cuvintelor cu Palatul, după interviul bombă, de anul trecut, cu Oprah Winfrey.

Foto: evz/Daily Mail