Actual International

Revoltă uriașă la Paris după un atac armat, soldat cu trei morți, trei răniți. Ciocnirile kurzilor cu Poliția sunt dure

Revoltă uriașă la Paris după un atac armat, soldat cu trei morți, trei răniți. Ciocnirile kurzilor cu Poliția sunt dure
ansamed.info

Ziua în amiaza mare, chiar în inima Parisului, un bărbat a deschis focul și a ucis cu sânge rece trei oameni, alții trei fiind, răniți, de gloanțele ucigătoare. Acum, revoltele kurzilor, ieșiți în stradă, au îngrozit capitala Franței.

Bilanț cutremurător: trei morți și trei răniți după ce un atacator a împușcat oameni chiar în centrul Parisului. Parizienii se revoltă. Ultimele informații. VIDEO

Bilanțul morților în urma unui schimb de focuri de armă produs vineri, 23 decembrie 2022, în centrul Parisului a crescut la trei, potrivit procurorului parizian Laure Beccuau, care a vorbit cu presa. Totodată, cel puțin trei persoane au fost rănite.

„Sunt trei morți, o persoană în stare de urgență absolută, și inculpatul, de asemenea, rănit, inclusiv la față,” a declarat procurorul Laure Beccuau.

Împușcăturile au avut loc în fața centrului cultural kurd Ahmet-Kaya de pe Rue d’Enghien 16, în arondismentul 10 al capitalei franceze. S-a confirmat acum că împușcăturile au avut loc într-un cartier predominant kurd din Paris.

Ca urmare, au izbucnit proteste, kurzii ieșind în stradă pentru a-și exprima furia. Au fost aduse întăriri ale Poliției și Jandarmeriei, ceea ce a dus la ciocniri care s-au soldat cu mai multe persoane rănite.

Suspectul, cunoscut de poliție, nu era cunoscut de serviciile de informații, nu era înregistrat pentru radicalizare și nu era un activist al uneia dintre grupările de extremă dreapta recent dizolvate, potrivit ministrului de interne.

Gérald Darmanin, ministrul de interne, a declarat că nu există dovezi că atacatorul a vizat kurzii, dar este clar că a vrut să ucidă străini.

El a adăugat: „Nu este sigur că are vreun angajament politic, chiar dacă, evident, motivațiile sale au fost un atac flagrant împotriva străinilor, dar asta, ancheta judiciară o va confirma.”

Și totuși există o oarecare neliniște în rândul comunității kurde, care consideră că atacatorul nu ar fi trebuit să fie eliberat și că, în esență, au „scăpat mingea” permițându-i să își săvârșească crimele odioase în masă.

Ucigașul rănit se află în custodia poliției. Istoria lui

Poliția l-a arestat pe presupusul ucigaș, un francez în vârstă de 69 de ani care fusese eliberat din închisoare „cu zece zile înainte”, potrivit BFM-TV, care îl citează pe Beccuau.

Bărbatul, a precizat postul de televiziune, „fusese plasat sub control judiciar în așteptarea procesului”. Anul trecut, el fusese acuzat de „violență armată cu caracter rasist”, după ce a atacat cu o sabie o tabără de migranți din Paris, rănind două persoane, dintre care două grav. (ANSAmed).

Atacatorul a fost eliberat din arest preventiv la 12 decembrie și de atunci se afla sub control judiciar. Se pare că acesta nu fusese încă judecat în urma arestării sale la începutul anului, când a atacat migranți cu o sabie.

Se crede că poliția a deschis acum un caz de terorism, în timp ce ancheta privind împușcăturile continuă. Prim-viceprimarul Parisului, Emmanuel Grégoire, a mulțumit poliției pentru reacția rapidă și a declarat că lucrează cu aceasta pentru a înțelege ce s-a întâmplat.

Un comerciant din zonă a declarat: „S-au tras șapte-opt focuri de armă în stradă, este panică totală, am rămas închiși în casă.”

Se spune că poliția a încercuit zona, iar oamenii au fost rugați să evite locul faptei, deși bărbatul a fost arestat și se află în custodia poliției. Nu au fost furnizate alte informații, iar motivul împușcăturilor care s-au soldat cu mai mulți răniți este deocamdată necunoscut, după cum a relatat presa externă. Oficialii nu pun problema unui atac terorist.