Actual Diverse

Roi de viespi, la atac: Un vânător a fost ucis de înțepături. Specialiștii explică de unde această agresivitate

Roi de viespi, la atac: Un vânător a fost ucis de înțepături. Specialiștii explică de unde această agresivitate

Vietățile, mai mici sau mai mari, reacționează atunci când oamenii se află în preajma lor. Ele reacționează cum știu mai bine pentru protejarea speciei și a vieții, iar întâlnirea cu omul poate fi fatală uneori pentru acesta.

Roi de viespi, la atac: Un vânător a fost ucis de înțepături. De unde această agresivitate

O partidă de vânătoare în districtul austriac Jennersdorf, Burgenland, s-a încheiat tragic. Un roi mare de viespi s-a năpustit asupra unui bărbat, Erich K. de 58 de ani, care în urma înțepăturilor nu a supraviețuit atacului ce l-a luat, totalmente, prin surprindere.

Poveste: La începutul acestui weekend, vineri seara, Erich K. a ieșit la vânătoare. Cu pușca pe umăr, bărbatul, vânător cu experiență, a urcat pe o colină din Poppendorf-Bergen, care face parte din municipalitatea Heiligenkreuz im Lafnitztal. Departe de cea mai apropiată așezare, dar un loc pitoresc cu păduri și luminișuri cu flori și iarbă, după cum relatează Kronen Zeitung.

La un moment dat, pe nepusă veste, bărbatul a fost atacat de roiul care s-a dovedit a fi dintr-o specie agresivă.

Un roi de viespi l-a atacat pe vânător, scrie media locală. Bărbatul a reușit cu greu să se pună la adăpost, să fugă de viespile atacatoare, dar înțepăturile de insecte au fost, în final, cauza morții sale. 

„Erich și-a sunat un coleg pe telefonul mobil și i-a spus pe scurt ce s-a întâmplat”, au declarat autoritățile locale. Serviciile de urgență s-au deplasat imediat, chiar dacă terenul unde se afla vânătorul este de obicei impracticabil.

Când au ajuns salvatorii la fața locului, imaginea era dezolantă. Vânătorul se afla deja întins, nemișcat, pe jos, lângă un refugiu de vânătoare înalt. Pacientul a fost transportat la spitalul din Güssing cu o ambulanță, însoțit de echipajul elicopterului de urgență C16. Dar ajutorul a venit prea târziu. Bărbatul de 58 de ani a murit în urma atacului viespilor, după cum a relatat media.

Specialiștii au o explicație

„În acest moment sunt deosebit de agresive. Există o luptă în cadrul speciei de viespi pentru a vedea cine va fi următoarea regină”, a ținut să precizeze un biolog din Austria.

Viespile reacționează virulent atunci când se simt ele amenințate, iar simpla apropiere a bărbatului le-a făcut să creadă că el le va ataca primul, mai spun specialiștii.

Momentul ales pentru vânătoare a fost unul total nepotrivit pentru austriacul care din vânător a devenit vânat pentru micile vietăți care se conduc după propriile reguli și principii, pe care noi, oamenii, nu le vom ănțelege pe deplin niciodată.

Foto: ro.imadeself.com