Actual Lifestyle

Român, prins după ce a lovit cu o bâta în cap un polițist. Cine și ce l-a supărat pe individ

Român, prins după ce a lovit cu o bâta în cap un polițist. Cine și ce l-a supărat pe individ

Nu trece ziua și câte un român plecat peste hotare mai face câte o boroboață. Fiecare întâmplare este incredibilă, dar adevărată.

Român, prins după ce a lovit cu o bâta în cap un polițist. Cine și ce l-a supărat pe individ

Garda Civilă din Spania a arestat un tânăr român de 20 de ani, care a lovit cu o bâtă în cap un gardian civil. Polițistul încerca să aresteze un prieten al agresorului, minor, care era căutat după ce a evadat dintr-un centru de detenție pentru minori din Ciudad Real.

Românul după ce a lovit cu bâta în cap polițistul spaniol a fugit de la fața locului. Gardianul rănit a fost dus de urgență la spital, oamenii legii s-au pornit să caute românul și în cele din urmă, l-au și găsit.

Filmul întâmplării

Agenți ai Unității Organice de Poliție Judiciară (UOPJ) din cadrul Guardia Civil din Toledo, au lansat un dispozitiv de localizare și arestare a unui minor care evadase din centrul pentru minori „La Cañada” din Fernán Caballero (Ciudad Real). Acesta avea la activ două mandate de arestare judiciară: unul emis de Tribunalul pentru minori din Toledo și celălalt, scris de Procuratura pentru minori din Ciudad Real.

Acesta avea și numeroase condamnări anterioare pentru jaf cu forța și jaf cu violență, în provincia Toledo.

Polițiștii s-au pornit pe urmele acestuia și l-au căutat o bună bucată de timp. Dar în final, operațiunea a dat roade. Minorul a fost găsit pe stradă împreună cu un grup de persoane în orașul El Carpio de Tajo.

Agresiune asupra oamenilor legii

În momentul în care gardienii civili s-au apropiat de ei și s-au identificat ca fiind agenți ai autorității, unul dintre bărbații care îl însoțeau a scos o bâtă de aproape un metru din portbagajul mașinii sale și l-a lovit pe unul dintre agenți în ceafă, lăsându-l pe acesta din urmă semi-conștient.

Amândoi au fugit apoi de la locul faptei, minorul pe jos, iar agresorul într-un vehicul, amenințând cu moartea și încercând să îi calce pe polițiști în timp ce fugeau.

Ca urmare a acestei agresiuni, gardianul civil a trebuit să fie tratat la fața locului de către serviciile de urgență și ulterior, el a fost transferat la Spitalul Universitar din Toledo. Medicii spanioli i-au pus diagnosticul de traumatism cranioencefalic. Omul legii a avut nevoie de 11 copci.

La operațiunea de localizare și arestare a bărbatului violent au luat parte și ofițerii din Secția de Investigații Valmojado, Secția de Investigații Torrijos și Usecic (Unitatea de Securitate Cetățenească a Comandamentului din Alicante), anunță stiridiaspora.

Cei doi infractori, prinși

Minorul a fost pus la dispoziția instanțelor de judecată și readus în centrul pentru minori din care evadase. UOPJ-Patrimonio (Unitatea organică a poliției judiciare) din Toledo l-a localizat și pe autorul leziunilor grave ale agentului, în orașul Almoradí (Alicante), într-o locuință de lux pe care acesta o ocupase ilegal.

Bărbatul bătăuș, de naționalitate română, are peste 283 de infracțiuni contra patrimoniului spaniol și i se mai atribuie, în plus, și o infracțiune de lovire a agenților autorității, o infracțiune de obstrucționare a justiției și o infracțiune contra siguranței rutiere.

Foto: twitter/Guardia Civil din Toledo