Actual

România, în topul mondial al atracțiilor turistice. Ce destinație a atras atenția străinilor

România, în topul mondial al atracțiilor turistice. Ce destinație a atras atenția străinilor
sursa foto auhero travel

România este o țară superbă, care vine cu multe atracții turistice unice. Turismul este foarte important și poate ajuta la dezvoltarea țării. Așadar, avem multe de oferit. Dar, anumite destinații turistice din țara noastră s-au făcut mai remarcate. Un anumit loc din țara noastră a fost introdus în topul mondial al atracțiilor turistice de iarnă.

Această destinație este frecventată de turiștii străini. Și se pare că frumusețea sa unică este apreciată peste hotare. Este vorba despre Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac. Care a fost promovat de jurnaliștii britanici în acest top al atracțiilor turistice de iarnă.

România, în topul atracțiilor turistice

România este o țară frumoasă, care are multe de oferit din punct de vedere al atracțiilor turistice. Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este promovat de jurnaliștii britanici. Ca fiind una dintre cele mai bune destinații turistice de iarnă din lume. Hotelul unic reprezintă piesa centrală a unui pachet de recomandări. Care include un tur al orașelor medievale din România, o vizită la Castelul lui Dracula din Bran. Dar și curse cu sania trasă de husky în Munții Harghita. În plus, se recomandă și o vizită în capitala țării.

„Recent, prestigioasa publicație britanică The Standard a inclus Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor și experiențelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri (în afara stațiunilor de schi).” se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac.

Experiență unică pentru turiști

România sau „Ținutul lui Dracula”, cum au prezentat jurnaliștii este una dintre cele mai frumoase destinații pentru iarnă. Aceștia au prezentat un tur care include diferite orașe medievale și o vizită la Castelul Bran. Totul finalizându-se cu o noapte la Hotelul de gheață.

„Ultima noapte a sejurului în ținutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de gheață la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracția pe pista de tubing sau la săniuș, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheață.” au precizat jurnaliștii britanici.

Au început pregătirile pentru sezonul rece

Reprezentanții Hotelului de gheață de la Bâlea Lac sunt pregătiți să înceapă demersurile necesare pentru acest sezon. În scopul de a oferi turiștilor și în acest an o experiență unică. Dar, construirea acestui hotel de la zero este o muncă destul de grea. Și depinde de condițiile meteo.

„Avem încrederea că, atunci când condițiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers și straturile de zăpadă și gheață de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață, construcție inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munților Făgăraș.” au transmis reprezentanții hotelului, conform Daily Business .