Actual

România se angajează să sprijine Ucraina pe termen lung! Declarațiile lui Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, Sursă foto Digi24
sursa foto arhiva personala

În cadrul Forumului „Rebuilding Ukraine” desfășurat la București, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, lider al PNL, a subliniat importanța pe care o are Ucraina în Europa.

Nicolae Ciucă a reiterat angajamentul României de a sprijini Ucraina nu numai pe durata conflictului, ci și în procesul de reconstrucție postbelică și în drumul său către integrarea europeană.

 România va sprijini Ucraina și după război

„Uniunea Europeană şi NATO sprijină Ucraina pe toate dimensiunile, iar relaţia noastră cu Kievul devine tot mai consolidată. Reafirm admiraţia mea pentru curajul ucrainenilor şi dorinţa lor de libertate. Precum şi pentru angajamentul total al conducerii de la Kiev pentru un parcurs european. Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe. Tocmai de aceea, investiţia în rezistenţa acestei ţări, precum şi transformarea europeană a statului vecin sunt cruciale pe termen lung.

România doreşte şi poate să joace un rol activ în eforturile de reconstrucţie a Ucrainei şi în transformarea acestei ţări. Kievul trebuie să câştige nu doar războiul de apărare în care e angajată, dar şi pacea, prin aderarea la UE şi NATO. Doar aşa, victoria ucraineană va fi deplină”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit MediaFax.