Actual

România va fi lovită de un ciclon! Ce zone sunt afectate

Ciclon, sursa foto Antena3
sursa foto Antena3

O furtună dinspre Marea Mediterană va trece prin România. Pentru mai multe județe din țară, meteorologii au emis un cod galben de ploi abundente și rafale puternice.

Codul galben de ploi a intrat în vigoare miercuri, 19 aprilie, și s-a extins până astăzi, 20 aprilie.

Ce zone sunt afectate

„Vorbim de cantități de precipitații care, prin acumulare se vor situa între 2 și 5-30l/m², izolat peste 40l/m² , până joi, 19 aprilie, la ora 20:00. Vorbim pentru zona de centru, sud și est a țării, în continuare de cantități de apă de 10-15l/m² cu precădere în zonele de deal și de munte. Nu în ultimul rând, vânt cu intensificări în partea de est și sud-est a țării, dar și în zona montană înaltă, cu viteze de 45-55km/h.

Din punct de vedere termic, ne situăm la valori mâine între 12 până la 21 grade. De asemenea, sfârșitul de săptămână păstrează același ecart al regimului de temperaturi la nivelul maximelor, 11-21 grade, inclusiv pentru Capitală”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

Cum va fi vremea astăzi

Vremea va fi tipică pentru această perioadă. Cu toate acestea, în cea mai mare parte a țării va ploua.

În această seară, vremea va fi parțial înnorată, cu ploi în est și sud-est și ploi sporadice în restul teritoriului. Este posibil să apară furtuni și ploi mai puternice, precum și averse cu caracter de ploaie. La altitudini de peste 1.800 m în Carpații Meridionali și de Curbură, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul slab până la moderat va prinde treptat putere spre est și sud-est. Minima de peste zi va fi cuprinsă între 2 și 10 grade. Până la încheierea ședinței, se anticipează ceață în cantitate redusă.

Vremea se va situa în intervalul termic obișnuit. Pe porțiuni relativ însemnate în regiunile sudice, estice și de munte, local în centru și pe arii mai restrânse în restul țării, vor fi înnorări de scurtă durată și vor fi averse și descărcări electrice. Ocazional vor fi ploi abundente și grindină, cu o probabilitate mai mare spre sud. Ocazional vor fi averse de zăpadă în zonele înalte. În est, sud-est și de-a lungul crestelor montane, vântul va deveni slab până la moderat. Minimele vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, în timp ce maximele vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade. Ceața va fi anticipată ocazional dimineața și noaptea.

Vremea pe 20 aprilie în București

La noapte, este posibil să apară înnorări și precipitații slabe. Vântul va sufla puțin sau deloc. Cea mai scăzută valoare termică se va situa între 7 și 9 grade. Este posibil ca la încheierea intervalului să devină ceață.

Prognoza anunță temperaturi apropiate de cele normale, cu o maximă de 16-18 grade și o minimă de 8-9 grade. Se așteaptă un cer temporar acoperit de nori, alături de ploi și poate furtuni. Se așteaptă vânt slab până la moderat. Va fi probabil ceață dimineața și noaptea.