Actual

RomâniaTV nu este platforma unde ideile putiniste să poată fi expuse! Postul de televiziune își va alege cu mai multă grijă invitații

mariana tauber

Într-un comunicat de presă, RomâniaTV publică un mesaj prin care informează că pe viitor va fi mult mai atentă la invitații aleși. Totul a pornit dintr-o greșeală, după cum susțin reprezentanții, în data de 28 februarie, în cadrul emisiunii „Punctul culminant”, unde liderului protestarilor de la Chișinău, Marina Tauber, i s-a dat posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere.

„Dintr-o gravă și regretabilă eroare, în data de 28 februarie, în emisiunea “Punctul culminant”, liderului protestarilor de la Chișinău, Marina Tauber, i s-a dat posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere. Deși abordarea realizatorului și a invitaților a fost potrivnică ideilor expuse de către doamna Tauber, redacția România TV consideră că trebuie să-și ceară scuze telespectatorilor săi pentru prezența unui astfel de invitat în dezbaterile postului.

Asigurăm publicul că RomâniaTV nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtășește idei antidemocratice și destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaților și în ceea ce privește toleranța moderatorilor față de anumiți invitați și ideile lor. România Tv este și va fi prin toți jurnaliștii săi și prin politica editorială promovată puternic atașată valorilor europene și euroatlantice. Exprimând încă o dată regretul pentru această întâmplare, asigurăm toate entitățile interesate că astfel de situații nu se vor repeta” punctează postul de televiziune într-un comunicat.

Declarația Marinei Tauber

Marina Tauber este deputat din partea Partidului Șor. Ea a declarat că a ieșit în stradă pentru a împiedica implicarea țării sale în război. De asemenea, a mai solicitat demisia Maiei Sandu și a lui Dorin Recean, respectiv organizarea de alegeri anticipate.

„Nu sunt conducător de facto al mișcării naționale pentru popor. Sunt câteva partide și organizații din zona civică, respectiv toți cetățenii care s-au adunat, peste 550.000 de semnatături prin care cerem guvernului să achite facturile pentru căldură, pentru lunile decembrie, ianuarie, februarie (…) Prima noastră revendicare – am vrut să venim la clădirea Guvernului, dar nu ne-au dat voie. Peste 400.000 de cetățeni au fost blocați la intrarea în Chișinău. Am venit să solicităm de la Guvern, Președinție și Parlament răspunsul la întrebarea semnată de 40.000 de cetățeni – de ce nu se plătesc facturile?

Maia Sandu este agresivă, la fel și partidul ei. Noi am venit să transmitem mesajul din partea tuturor cetățenilor că nu vrem război. Maia Sandu vrea război. Nu vrem vărsare de sânge în țara noastră. Suntem o țară mică, cu inimă mare. Vrem să creștem copiii, nepoții în liniște, să îmbunătățim condițiile de trai.

Este foarte ridicol (n.r. – că ar fi pro-ruși protestatarii). Noi suntem oamenii țării noastre, suntem oamenii poporului moldovenesc. Pentru, Ilan Șor, conducătorul nostru, stăpânul este Republica Moldova, poporul. Nu vrem să destabilizăm Republica Moldova. Cei care destabilizează sunt Maia Sandu și Dorin Recean, cei care fură bani. Acuzațiile lor sunt nefondate.

Ce destabilizare a fost (n.r. – la proteste)? În mare parte, au fost pensionari. Pentru ei există probleme majore economice. Ei – Maia Sandu și Dorin Recean au destabilizat țara, au sărăcit-o și vor război. Ei trebuie să plece acasă, ca Natalia Gavriliță.” a declarat Marina Tauber, la România TV.