Actual

Românii vor plăti mai puțin pentru vacanța de 1 Mai. Cât costă un bilet de tren către mare

trenuri
Sursa foto: Antena 3 CNN

Vacanța de 1 Mai este aproape și românii deja și-au făcut planuri. Trebuie să știe totuși și faptul că aceștia vor putea ieși mai ieftin dacă vor merge cu trenul la malul mării în detrimentul propriei mașini.

Prețul unui bilet de tren este 65 de lei la clasa a II-a și 100 de lei la clasa I, pe traseul București Constanța. Costul acestuia este mult mai mic comparativ cu plinul unei mașini care se ridică la valoarea de 500 de lei, mult mai scump decât anul trecut din cauza scumpirii prețurilor combustibilului. În cazul deplasării cu mașini, românii trebuie să ia în calcul și traficul la care vor fi părtași.

Mai multe trenuri pentru români

Știind situația, cei de la CFR pun la dispoziție celor care vor să-și petreacă zilele următoare la mare mai multe trenuri în perioada 27 aprilie- 2 mai 2023.

„Compania va suplimenta în aceeaşi perioadă şi trenurile pe cele mai solicitate rute, în funcţie de disponibităţile tehnice de material rulant, cu vagoane clasă, de dormit şi cuşetă, pentru asigurarea mobilităţii pasagerilor în condiţii de siguranţă, securitate şi confort spre destinaţiile de vacanţă”, potrivit comunicatului de presă emis de cei de la CFR.

Vor fi trenuri directe către Constanța din  București Nord, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov. De asemenea, vor exista și conexiuni rapide din București la un interval de o oră sau două.

„Cu prilejul minivacanţei de 1 Mai, care, prin tradiţie, este petrecută la malul mării, CFR Călători va asigura în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, în plus faţă de trenurile existente în programul de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Braşov spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia”, conform aceluiași document.

Există și români ce se bucură de reduceri la prețul biletelor de tren. Pentru un bilet dus-întors ce este cumpărat anticipat se va plăti cu 10% mai puțin. Biletele ce sunt cumpărate din stații sau online au o ofertă de 5%. Elevii circulă gratuit, iar studenții au o reducere de 50% la biletele pentru clasa a II-a, conform romaniatv.net.

Cazare pe malul mării

În perioada următoare, unitățile de cazare deschise au un grad de ocupare de peste 80%. Prețurile pentru cazare sunt diferite în funcție de ce dotări sunt prezente la hoteluri și calitatea serviciilor oferite. Cel mai mic preț este de 128 de lei pe noapte/ cameră într-un hotel de 3 stele și poate ajunge la 299 de lei pe noapte pentru o cameră într-un hotel de 4 stele.

Președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța, Nicole Bucovală a spus că: „stațiunea Mamaia este din nou în topul preferințelor turiștilor care vin în acest an la mare, de 1 Mai. În plus, prețurile în Mamaia nu sunt mai mari decât în alte stațiuni pentru minivacanța de 1 Mai. Pentru un hotel de 3 stele, doi adulți plătesc pentru un sejur de 3 nopți prețuri pornind de la 861 de lei cu micul dejun inclus, iar la unitățile de cazare de 4 stele, un cuplu va plăti de la 897 de lei/cameră pentru 3 nopți de cazare cu micul dejun inclus”.