Actual International

Rudele își caută cu disperare oamenii dragi și tinerii vor să-și găsească iubiții dispăruți, la Mall-ul ucrainean

Rudele își caută cu disperare oamenii dragi și tinerii vor să-și găsească iubiții dispăruți, la Mall-ul ucrainean

Ultimul bilanț al victimelor din Kremenchuk arată 18 morți, 36 de persoane date dispărute și 59 de oameni caută ajutor medical, dintre care 25 au fost spitalizați, după atacul bombardierelor rusești. Întrega lume comdamnă atrocitatea de la Mall-ul ucrainean, în timp ce rușii neagă că ar fi ei în spatele tragediei umane.

Rudele își caută cu disperare oamenii dragi și tinerii vor să-și găsească iubiții dispăruți, la Mall-ul ucrainean

Un mesaj trist prezintă o fotografie, nu și un nume, dar spune: „O căutăm pe mama, 50 de ani. Se afla la locul de muncă din Amstor. Dacă cineva știe ceva, vă rugăm să sunați.”

Cei doi tineri au scris că o caută pe mama lor

Mall-ul, în flăcări. Incendiul devastator de la centrul comercial. Imagine: CanadianUkrain1/Twitter

Oamenii au postat numele și fotografiile rudelor lor dispărute, în urma atacului îngrozitor cu rachete, al lui Vladimir Putin, asupra unui centru comercial din Ucraina, titrează Mirror.

Printre cei dați dispăruți în urma devastării se numără Tatiana Brigadirenko, care lucra la centrul comercial Amstor. Iubitul ei, Ihor Ivakhnenko, o caută cu disperare.

Oksana Poshtarenko, născută în 1992, lucra la magazinul de electrocasnice Comfy și nu a mai fost văzută de când a plecat la serviciu.

Rudele altor doi muncitori de la Comfy, Iuri Mikitenko și Daniil Sidorov, născuți în 1996, spun că nu au mai fost contactați de cei dragi.

Konstantin Vozniy și Nikolay Krychkov sunt alți doi lucrători ai magazinului Comfy care sunt, de asemenea, dați dispăruți.

O altă angajată a Amstor, Sofia Vinnik, în vârstă de 21 de ani, despre care se știe că se afla la serviciu, nu a mai dat niciun semn de la locul de muncă. Rudele ei anunță că aceasta poate fi recunoscută după un tatuaj pe mână, pe care scrie „Balance” (echilibru).

Cumpărătoarea Anna Vovnenko este, de asemenea, dată dispărută, în timp ce mama ei, care se afla cu ea la mall, este acum internată în spital. Într-un mesaj în care se solicită informații despre Anna se spune că aceasta poate fi recunoscută după un piercing în nas.

Multe dintre victime nu răspund la telefoanele mobile. Cei dragi, familiile lor sau iubiții/iubitele îi caută, în continuare.

Alyona Velichko, în vârstă de 44 de ani, s-a dus să se întâlnească cu un prieten la Amstor și este în continuare dispărută, rudele neputând lua legătura cu ea.

Fiica Olgăi Pavlenko, Sonya, a postat un mesaj în legătură cu mama ei dispărută: „Prieteni, vă mulțumesc pentru sprijinul vostru. Vă apreciez pe toți. Voi împărtăși imediat orice informație dacă o vom găsi pe mama. Dar vă rog, nu-mi cereți vești la fiecare jumătate de oră. Înțeleg că vă faceți griji, dar eu nu sunt din oțel. Vă mulțumesc din nou.”

Alte victime pentru care rudele se tem că s-a întâmplat ce este mai rău sunt muncitorul de la centrul comercial Amstor, Serghei Markovici, născut în 1983, și cumpărătorii Viaceslav Demidov, 23 de ani, și Ruslan Mykolenko, 26 de ani.

Rușii nu recunosc atacul

Rusia neagă acuzațiile și spune că oroarea de la Kremenchuk a fost pusă în scenă chiar de Ucraina, posibil cu ajutorul Occidentului, pentru a face presiuni asupra NATO să accelereze furnizarea de arme. Aceasta este linia pe care au adoptat-o și în urma atrocităților de la Bucha, mai scrie tabloidul britanic.

Propagandistul televiziunii de stat ruse Vladimir Solovyov a afirmat, public, că haosul de la mall a fost înscenat de Ucraina, susținând că lipsa mașinilor în centrul comercial indică faptul că acesta era aproape gol, în momentul presupusului atac cu rachete.

Ucrainenii fac același truc ca întotdeauna atunci când au nevoie de ajutor [militar] suplimentar„, a declarat cunoscutul jurnalist rus, devotat Kremlinului, pe canalul Rossiya 1.

Anterior, Rusia a afirmat și că acuzațiile ucrainenilor și ale occidentalilor privind violurile și masacrele de la Bucha au fost o cascadorie pentru a face ca trupele lui Putin să pară barbare.

Aceast fel de afirmații au fost respinse pe scară largă, mai ales că există dovezi obținute de la filmările din satelit, acesta fiind considerate dovezi de primă mână.

Foto: Reuters (deschidere)/Social media/east2west news (interior)