Actual

S-a confirmat al treilea caz de variola maimuței în România, în mai puțin de 24h

S-a confirmat al treilea caz de variola maimuței în România, în mai puțin de 24h
Arhivă

Temutul virus face a treia victimă în țara noastră. Ministerul Sănătății a anunțat miercuri dimineață al treilea caz de variola maimuței.

Boala este contagioasă și poate avea simtome grave. Autoritățile sunt în alertă și încearcă să facă anchete epidemiologice extise pentru a găsi posibilii infectați și pentru a-i izola, după caz.

Simptomele în cazul celui de-al treilea pacient au apărut pe data de 10 iunie, iar starea sa generală este bună. Totodată, pacientul a rămas internat. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

DSP anunță prin Ministerul Sănătății că nu se cunoaște a fi o legătură între cazul 1 și 2 cu acesta.

Primul și al doilea caz

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat pe 13 iunie.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Bărbatul însă nu a dorit să ofere informații despre identitatea partenerului său. Mai mult, acesta este și seropozitiv.

Al doilea caz de variola maimuţei a fost înregistrat la un bărbat de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat. Starea bărbatului este bună și acesta a rămas în izolare.