Actual Diverse

S-a dat startul Sărbătorilor de Iarnă și la Chișinău. Din acest weekend, surprizele se țin lanț sub bradul de Crăciun. VIDEO

S-a dat startul Sărbătorilor de Iarnă și la Chișinău. Din acest weekend, surprizele se țin lanț sub bradul de Crăciun. VIDEO
unica.md

Mai bine mai târziu decât niciodată. Exact pe acest principiu au mers și autoritățile Primăriei Chișinău, cele care au responsabilitatea de a înfrumuseța capitala Republicii Moldova. Și în acest weekend, spre deliciul copiilor, s-au aprins și beculețele, după ce bradul a fost, în sfârșit, instalat.

S-a dat startul Sărbătorilor de Iarnă și la Chișinău. Din acest weekend, surprizele se țin lanț sub bradul de Crăciun. VIDEO

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că sâmbătă, 17 decembrie 2022, a fost inaugurat Pomul de Crăciun amplasat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

În seara zilei de sâmbătă, s-a dat startul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023. În perimetrul unde se află localizat principalul Pom de Crăciun al Chișinăului a fost amenajat și Târgul de Crăciun.

Un spectacol al copiilor artiști a încălzit atmosfera la Chișinău.

La târg sunt comercializate obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suvenire tematice, jucării, baloane, dar și produse alimentare: produse fast food, snack-uri, produse de patiserie, cofetărie, popcorn, vată de zahăr, dulciuri, băuturi răcoritoare și vin fiert, bere ș.a.

De asemenea, în PMAN sunt instalate deja divese carusele, va sosi și trenulețul, vor avea loc și multe alte activități distractive pentru copii.

Nou: Fotografii gratuit cu Moș Crăciun

Un element de noutate. Pe durata sărbătorilor de iarnă, localnicii și turiștii, oaspeții capitalei, vor beneficia de fotografii cu Moș Crăciun în preajma Pomului din PMAN, executate gratuit de către un fotograf profesionist contractat de Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a Primăriei.

La Chișinău, sărbătorile de iarnă au început la 17 decembrie 2022 și se vor încheia la data de 10 ianuarie 2023, după Sfântul Vasile, momentul în care se sărbătorește Revelionul pe vechi.

Totodată, în căsuța lui Moș Crăciun, amenajată cu susținerea Primăriei Chișinău, vor fi zone pentru distracții și pentru fotografii. În zilele de weekend: vineri, sâmbătă și duminică, toți copiii vor primi aici cadouri de la Moș Crăciun.

Pentru a susține tematica de sărbătoare, unitățile de transport public din capitala Moldovei au fost decorate cu luminițe colorate. De asemenea, în sectoarele capitalei a fost aprins și iluminatul decorativ.