Actual International

S-a ridicat interdicția elevilor de a vorbi unii cu alții în pauzele dintre ore. Școlile au primit circulara

S-a ridicat interdicția elevilor de a vorbi unii cu alții în pauzele dintre ore. Școlile au primit circulara
Arhivă

Gata cu restricțiile! După mai bine de doi ani de pandemie, timp în care elevii din Japonia au fost nevoiți să nu scoată o vorbă în timp ce serveau prânzul la școală, acum au scăpat de interdicție!

Elevii din Japonia pot socializa și la masă! Până acum, ei nu aveau voie să vorbească în timp ce mâncau

Copiii din Japonia au mâncat, timp de doi ani, în tăcere. Acum, pentru că se menține scăderea cazurilor de Covid și în țara lor, elevii au primit permisiunea de a discuta cu colegii lor de clasă în timpul prânzului. Autoritățile din Japonia au ajuns la concluzia că este indicat să renunțe la codul tăcerii și pentru a nu afecta dezvoltarea socială şi educaţională a copiilor de doar şase ani.

Astfel, consiliul de învăţământ din Fukuoka, în vestul Japoniei, a declarat că ridică interdicţia de a purta conversaţii la prânz în şcolile primare şi gimnaziale, unde copiii mănâncă împreună în clasele lor, cu condiţia ca elevii să vorbească încet, potrivit The Guardian, citat de dcnews.ro.

Unii părinți nu sunt de acord cu relaxarea măsurilor

Cu toate acestea, pupitrele lor vor continua să fie orientate spre partea din faţă a clasei şi vor trebui să poarte o mască atunci când se vor alătura unui cor comun de „Itadakimasu”, o expresie de mulţumire foarte răspândită, rostită înainte de a mânca.

Cadele didactice din Fukuoka au primit cu bucurie această decizie, însă nu toți părinţii au fost de aceeaşi părere. În timp ce unii au fost mulţumiţi că cei mici vor putea acum să interacţioneze normal cu prietenii lor, alţii au spus că ridicarea interdicţiei a fost prematură. „Copilul meu este obişnuit să mănânce în linişte şi sunt sigură că nu se simte singur, deoarece este cu familia sa când ajunge acasă”, a declarat o mamă.

Fukuoka nu este singurul oraș care și-a relaxat regulile. Și Miyazaki a pus capăt regimului de prânz în tăcere la începutul acestei luni, în timp ce şcolile din Chiba, în apropiere de Tokyo, au ajuns la un compromis care permite copiilor să stea unul în faţa celuilalt, dar să mănânce fără să vorbească.

Ce a dus la relaxarea măsurilor în școli

Decizia de a reveni la normalitate în şcoli a fost luată când guvernul a ridicat în martie măsurile de „cvasi-urgenţă” privind virusul pentru populaţia generală, inclusiv restricţiile privind mâncarea în aer liber.

Totodată, în școli trebuie revizuite restricțiile, având în vedere creșterea temperaturilor. Din cauza măștilor purtate la orele de educație fizică, s-au înregistrat câteva cazuri de insolație în rândul copiilor cărora li s-a cerut să aibe feţe acoperite în timpul exerciţiilor. Astfel de incidente l-au determinat pe ministrul educaţiei, Shinsuke Suematsu, să îndemne profesorii să le permită copiilor să îşi scoată măştile atunci când merg spre şi de la şcoală şi în timpul lecţiilor de educaţie fizică, scrie Mediafax.