Actual Diverse

S-au născut Damián și Vinice, ultimii nominalizați în lista celor 8 miliarde de locuitori ai Pământului. FOTO

S-au născut Damián și Vinice, ultimii nominalizați în lista celor 8 miliarde de locuitori ai Pământului. FOTO
Twitter

Faceți cunoștință cu Damián și Vinice, înregistrați în lista ”simbolică” a locuitorilor Pământului, conform Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). Organizația a vrut să arate prin aceasta că Pământul a ajuns la cifra de opt miliarde de locuitori, după calcul ei.

S-au născut Damián și Vinice, care simbolizează numărul celor 8 miliarde de locuitori ai Pământului. FOTO

Populația mondială a ajuns marți, 15 noiembrie 2022, la 8 miliarde de locuitori, potrivit raportului World Population Prospects 2022.

Sosirea lui Damián pe lume a fost anunțată pe Twitter de către UNFPA marți, 15 noiembrie 2022. Născut la Santo Domingo, în Republica Dominicană, Damian are 52 de centimetri lungime și cântărește 2,77 kg. El marchează acest număr estimativ al UNFPA.

Cifra opt semnifică numărul de opt miliarde, dar și infinitul.

Totodată, o fetiță născută la Manila marți dimineață este unul dintre nou-născuții care simbolizează faptul că este a 8-a din cei născuți ultimii pentru a ajunge la cifra magică de 8 miliarde de pământeni, potrivit unui reportaj al lui Nico Waje în cadrul emisiunii Unang Balita de la GMA News.

Vinice Mabansag s-a născut la Spitalul Memorial Dr. Jose Fabella la ora 1:29 dimineața.

„Așadar, tocmai am fost martorii celui de-al 8-lea bebeluș din lume în Filipine. Așa că am așteptat în jur de două ore, începând cu ora 23:00 noaptea trecută, iar bebelușul a fost adus pe lume în jurul orei 1:29, naștere spontană normală”, a declarat șeful personalului medical profesionist al spitalului, Dr. Romeo Bituin.

După nominalizarea celor opt miliarde, după cum vedem, s-a recurs la o nouă numărătoare, micuța de mai sus fiind, după cum a spus și medicul, numărul opt.

Indiferent cum ar fi numărați, de la ei sperăm într-un nou început, cu sănătate, pace și iubire.

Deși este prea tânăr pentru a ști acest lucru, Damian a devenit celebru în întreaga lume pentru ceea ce este, în multe privințe, o piatră de hotar pentru omenire, dar și o piatră de hotar pentru opinia publică, mulți considerând că planeta este suprapopulată.

Sonia Vásquez, reprezentanta națională a UNFPA în Republica Dominicană, a declarat că sosirea lui reprezintă „speranța că toți copiii născuți pe această planetă (…) să îi primim fără condiții.

„Asta este ceea ce căutăm, zero decese materne, zero morbiditate, zero boli și sănătate”.

Creșterea demografică a crescut vertiginos în ultimii ani, cifra magică de șapte miliarde fiind atinsă în urmă cu doar 11 ani, în 2011. Cu toate acestea, datele UNFPA sugerează că creșterea populației încetinește și a scăzut pentru prima dată în anul 2020.