Culinar

Să nu faci asta niciodată atunci când prepari salata de boeuf! Greșeala absurdă pe care o facem. Iată secretul

Să nu faci asta niciodată atunci când prepari salata de boeuf! Greșeala absurdă pe care o facem. Iată secretul

Să nu faci asta niciodată atunci când prepari salata de boeuf! Salata de boeuf este o mâncare populară în România asemănătoare cu salata Olivier. Este adesea servită ca felul întâi în ocazii festive sau ca „entrée”. Salata de boeuf cuprinde morcovi, mazăre, fasole verde, cartofi, carne de vită, castraveți murați și legate cu maioneză. Se ornează cu maioneză, măsline negre, mărar și gogoșari murați.

Să nu faci asta niciodată atunci când prepari salata de boeuf! Greșeala absurdă pe care o facem. Iată secretul

De multe ori, gospodinele fac o mare greșeală când prepară acest fel de mâncare, iar rezultatul final este prea sărat sau prea acru. Din acest motiv, trebuie să fim atenți la câteva detalii, precum amestecatul ingredientelor imediat după ce sunt tocate.

De asemenea, murăturile trebuie scurse bine înainte de a fi introduse în compoziţia preparatului. După ce sunt tocate, este recomandat ca acestea să fie puse la scurs într-o sită. Astfel, va fi eliminat orice exces de zeamă iar salata boeuf nu va ieși prea acră, zemoasă sau sărată.

Totodată, legumele trebuie folosite în proporții variabile iar maioneza nu trebuie folosită în cantități mari. În caz contrar, salata boeuf ar putea fi prea grețoasă. Maioneza trebuie pusă astfel încât să se lege compoziția. Mai mult, este recomandată carnea de vită, fiind un ingredient tradițional pentru această rețetă.

Morcovii și cartofii fierți sunt foarte importanți la rândul lor. Aceștia ar trebui tăiați cubulețe și nu trebuie dați prin răzătoare, precum se obișnuiește în ziua de astăzi, potrivit Capital.

Știai că…?

Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj, unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova.

Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre.

După 1905 numeroși bucătari din tot estul Europei au inventat rețete asemănătoare, dar înlocuind ingredientele originale cu altele mai ieftine precum carnea de pui sau de vită (în franceză boeuf însemnând „vită”). Aceste variante de salate, cu diverse nume, au devenit un fel de mâncare foarte comun în diferite țări precum Rusia, Polonia sau România, schimbându-și rețeta în funcție de alimentele folosite în gastronomia regională.
Salată de boeuf, porție

Compoziție salata de boeuf românească

Salată „Boeuf” ste formată din mazăre, morcovi, cartofi și carne sau organe (ex. inimă de vită) fierte și apoi tăiate cubulețe, la care se adaugă castraveți murați si/sau gogoșari murati tăiați cubulețe. Această compoziție se înglobează apoi în maioneză și se ornează.