Economic

Șantier închis! Mai mulţi muncitori indieni au fost infectați cu coronavirus. Peste 200 de persoane trimise în izolare

Șantier închis! Mai mulţi muncitori indieni au fost infectați cu coronavirus. Peste 200 de persoane trimise în izolare

Mai mulţi muncitori indieni, care lucrau pe un șantier din Bucureşti, au fost infectați cu coronavirus

Mai mulţi muncitori indieni, care lucrau pe un șantier din Bucureşti, au fost infectați cu coronavirus. 38 de muncitori originari din India care lucrau pe un șantier de construcții imobiliare din capitală în sectorul 4 au fost infectați cu noul coronavirus. Pe șantier lucrează peste 200 de angajați, care au fost deja puși în izolare.

 

Violeta Alexandru a însoțit echipele de control de la DSP București

Inspecția teritorială pentru muncă a declanșat o anchetă, a spus ministrul de resort, Violeta Alexandru, care a fost la fața locului împreună cu reprezentanții DSP București.

Violeta Alexandru: ”Din ceea ce am aflat, sunt peste 200 de angajați, dintre care 38 cetățeni indieni, dar evidența trebuie să mi-o dea angajatorul, pe care nu l-am găsit la fața locului și căruia i-a fost adusă la cunoștință invitația de a se prezenta la sediul ITM București pentru toate aceste informații. Aștept raportul ITM București și vi-l voi pune la dispoziție. Raportul se va axa în mod evident pe condițiile de muncă, pe existența sau nu a contractelor de muncă.”

Niciunul dintre muncitorii depistați pozitiv nu este în stare gravă, iar unii sunt asimptomatici, a precizat la un post de televiziune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, informat și el despre situație. El a mai spus că muncitorii sunt evaluați de medici infecționiști, care vor decide câți vor fi internații și câți vor fi cazați în spații anexe spitalelor pentru a fi monitorizați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *