Actual

Sărbătorile vin cu cheltuieli. Cât costă un brad de Crăciun în 2023

Sărbătorile vin cu cheltuieli. Cât costă un brad de Crăciun în 2023
sursa foto editia de dimineata

Sărbătorile vin cu pași repezi, iar oamenii intră în febra cumpărăturilor. Aceștia vor să aibă totul pregătit pentru a se putea bucura de timpul liber alături de familie. Dar, sezonul de iarnă vine cu multe cheltuieli. Oamenii au de dat sume destul de mari de bani pentru a pregăti masa de sărbătoare. În plus, decorațiunile care creează această atmosferă de basm au costuri destul de ridicate.

Românii cheltuie destul de mulți bani pe decorațiuni. Sărbătorile vin cu costuri, iar bradul de Crăciun te poate face să scoți toți banii din buzunar. Ca în fiecare iarnă, tarifele sunt ridicate. Dar, există opțiuni pentru mai toate buzunarele.

Sărbătorile vin cu cheltuieli

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar oamenii sunt puși la cheltuială. Un lucru esențial în sărbătorirea Crăciunului este bradul. Acesta trebuie să fie frumos decorat, pentru ca atmosfera să fie magică. Se pare că tarifele pentru bradul de Crăciun nu s-au modificat atât de tare în 2023.

Magazinele sunt deja pline de decorațiuni și oferte pentru brazii artificiali. În ultimii ani, cel mai bine s-au vândut acest tip de brazi. Motivul este simplu și ține de buget și cheltuieli. Brazii artificiali rezista mai mult și pot fi refolosiți ani la rând. Deci este o achiziție de viitor. Dar, unele persoane vor să simtă magia Crăciunului și mirosul de brad. Astfel, optează pentru cei naturali.

Bradul de Crăciun 

Există o varietate uimitoare de modele, mărimi și stiluri disponibile în magazine. Există inclusiv brazi artificiali care seamănă foarte mult cu cei reali. Dacă alegeți un brad artificial, este o idee bună să vă gândiți la locul în care va fi amplasat. Pentru a cumpăra dimensiunea potrivită. O variantă mai îngustă este cea mai bună alegere pentru un spațiu mai mic.

Caracteristicile fundamentale ale pomilor artificiali sunt numărul de ramuri și designul acelor. Un brad cu ace verzi va fi cât se poate de apropiat de cel real. Pe de altă parte, brazii cu crengi albe, care seamănă cu cele acoperite de zăpadă, sunt opțiunea ideală.  Pentru persoanele care se bucură de iarnă și de frumusețea acesteia. Poți alege ca bradul să aibă o culoare diferită, pentru a se asorta cu designul tău interior.

Cât costă un brad

Tarifele pentru bradul de Crăciun sunt mai mici la început de decembrie. Cu cât ne apropiem de perioada de sărbătoare, tarifele cresc. Pentru un brad artificial, poți găsi deja în magazine multe oferte. Reduceri la produsele de Crăciun, cum ar fi decorațiuni și chiar alimente pentru masa de sărbătoare, au fost disponibile în majoritatea magazinelor încă din octombrie.

De exemplu, există o selecție de brazi pentru toate buzunarele. Cei din categoria „premium” au o valoare de până la 999 de lei. Sunt cei mari, cu multe ramuri și o înălțime de aproximativ 2,2 metri. Sunt disponibile și variante la prețuri accesibile. Unii se vând chiar cu 139 de lei pentru variantele mai mici. Un brăduț mai mic metalic poate fi găsit în magazine și la prețul de 29 de lei.

Dar, brazii naturali vin cu alte tarife. Prețurile diferă în funcție de oraș, mărimea bradului și specia acestuia. În general, prețurile încep de la 110 lei pentru cei mai mici. Bradul de Crăciun natural poate ajunge și la tarife mai mari. Pentru un exemplar cu ramuri mai multe, prețul poate ajunge până la 400 de lei, conform Daily Business .