Lifestyle

Prognoza meteo pentru luna septembrie! Scăpăm sau nu de caniculă?

prognoza meteo (sursă foto: kanald.ro)
sursă foto: kanald.ro

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, arată că  temperaturile în România vor depăși nivelurile normale până la finalul lunii septembrie. Această situație se va resimți în cea mai mare parte a țării, cu accent mai pronunțat asupra regiunilor estice și sud-estice.

În intervalul 28 august – 4 septembrie 2023, temperaturile vor înregistra valori peste medie în majoritatea regiunilor, cu o abatere termică mai pronunțată în zonele nord-estice.

Prognoza meteo în intervalul 4-11 septembrie

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi mai mari în regiunile nord-vestice și local în cele vestice, centrale, sudice și estice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în general în apropierea normalelor pentru acest interval.

În săptămâna 4 septembrie – 11 septembrie 2023, se așteaptă temperaturi medii peste cele obișnuite pentru acest interval în întreaga țară. Precipitațiile vor fi ușor mai mari în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în celelalte regiuni se vor menține aproape de valorile normale.

În perioada 11 septembrie – 18 septembrie 2023, se prognozează că temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât de obicei, mai ales în regiunile estice și sud-estice, dar și în cea mai mare parte a țării. În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor situa în jurul nivelurilor normale în toate regiunile

Căldura se face simțită la finalul lunii septembrie

În săptămâna 18 septembrie – 25 septembrie 2023, se așteaptă ca temperaturile medii să fie ușor peste mediile specifice acestei perioade pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi în general apropiate de mediile normale în majoritatea regiunilor.

Această prognoză indică faptul că România va continua să fie afectată de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru acest sezon, mai ales în regiunile estice și sud-estice, iar distribuția inegală a precipitațiilor va aduce variații în regiunile din țară. Este important ca publicul să fie conștient de aceste previziuni pentru a se pregăti corespunzător și a lua măsuri pentru a face față condițiilor meteorologice neobișnuite, potrivit Observator.