Actual International

Schimbare de locație pentru împușcături, în America: de la școli, în locurile unde oamenii merg la medic

Schimbare de locație pentru împușcături, în America: de la școli, în locurile unde oamenii merg la medic

Mai multe persoane au fost împușcate, sunt rănite și unele au fost ucise, într-o clădire medicală din Tulsa, Oklahoma. Acesta este un nou anunț al  poliției americane. De asemenea, se știe că atacatorul a murit. Schimbare de locație, de la școli, la locurile unde oameni merg pentru sănătate.

Schimbare de locație pentru împușcături, în America: de la școli, în locurile unde oamenii merg la medic

Un bărbat care purta o pușcă și un pistol a deschis focul într-o clădire de cabinete medicale din Tulsa, statul Oklahoma, miercuri după-amiază, omorând patru persoane și rănind alte câteva, înainte de a se sinucide, în cel mai recent atac armat, în masă, care a șocat încă o dată America, titrează New York Times.

Iată ce au anunțat autoritățile: „există un centru ortopedic, un cabinet ortopedic, acolo” acestea fiind „cel puțin o parte din scenă„.

Într-un interviu acordat presei, miercuri, seara târziu, căpitanul Richard Meulenberg de la Departamentul de Poliție din Tulsa a declarat că atacul nu a fost deloc  întâmplător.

Acesta nu a fost un individ care a decis pur și simplu că vrea să găsească un spital plin de oameni la întâmplare„, a spus el. „El a ales în mod deliberat să vină aici și acțiunile sale au fost deliberate„. Căpitanul Meulenberg a refuzat să spună, deocamdată, mai multe despre motivul atacatorului.

Numărul persoanelor rănite în urma împușcăturilor pare să fie „foarte mic„, dar că au existat și alte răni legate de sutele de persoane care au fugit din clădire în momentul atacului. „Imaginați-vă o scenă de haos în masă„, a spus el. ” și ”din alte încăperi se poate auzi ecoul împușcăturilor„, ceea ce a creat, în mod evident, panică. Oamenii au rupt-o la fugă, s-au împins și îmbrâncit, astfel încât au apărut mult mai multe victime ale acestei noi tragedii.

La o conferință de presă, șeful adjunct al poliției locale, Eric Dalgleish, a declarat că atacatorul era de culoare și că avea între 35 și 40 de ani.

Poliția a primit un apel privind un schimb de focuri la ora 16:52, iar poliția a ajuns la fața locului patru minute mai târziu, a mai spus șeful Dalgleish. Se crede că toate focurile de armă au avut loc într-o secțiune de la etajul al doilea al clădirii medicale situate în campusul spitalului Saint Francis, a spus el. Sunetul focurilor de armă i-a atras imediat pe ofițeri, în acea zonă.

Casa Albă, prin biroul de comunicare, a confirmat că președintele Biden a fost informat, deja, cu privire la noile ”împușcături”, care au avut loc la doar opt zile după ce 19 elevi și doi profesori au fost uciși, în masă, într-un schimb de focuri de armă, în Uvalde, Texas, și la 18 zile după ce 10 persoane au fost ucise de un bărbat înarmat într-un supermarket din Buffalo, New York.

Foto: AP (deschidere)/ New York Times (interior)