Actual International

Şcoala din Texas unde au fost uciși 19 elevi şi doi profesori va fi demolată. Acuzații grave aduse Poliției

Şcoala din Texas unde au fost uciși 19 elevi şi doi profesori va fi demolată. Acuzații grave aduse Poliției
Twitter

Atacul armat din Robb Elementary School din Uvalde, Texas, în urma căruia 19 elevi și doi profesori au fost uciși, se vrea a fi uitat. Autoritățile au decis ca școala să fie demolată.

Tragedia din Texas a șocat întreaga lume! În 24 mai, Salvador Ramos, un membru al comunității în vârstă de 18 ani, și-a cumpărat arme de ziua de lui. Înainte să plece de acasă, și-a ucis bunica. Apoi a intrat în școala primară, în care învățau copii cu vârste între 6 și 10 ani, și a deschis focul, la întâmplare. A ucis 19 elevi și doi profesori, înainte ca un polițist să-l împuște mortal.

Școala va fi demolată

La aproape o lună de la masacru, școala va fi demolată, a declarat primarul oraşului, fără a preciza însă când va avea loc acest lucru. Primarul Don McLaughlin a făcut această afirmaţie marţi, în cadrul unei şedinţe de consiliu în care locuitorii au cerut răspunsuri cu privire la împuşcături.

„Înţelegerea mea – şi am avut această discuţie cu superintendentul – este că şcoala va fi demolată. Nu poţi cere niciodată unui copil să se întoarcă sau unui profesor să se întoarcă în acea şcoală”, a declarat McLaughlin, potrivit News.ro. Robb Elementary are aproape 600 de elevi în clasele a doua, a treia şi a patra.

Însuși preşedintele american Joe Biden a sugerat demolarea unității de învățământ, declara luna trecută senatorul de stat Roland Gutierrez.

Șeful securității publice din Texas: Un „eșec absolut” al poliției

Prestația poliției vis-a-vis de atacul armat din 24 mai a fost catalogat de șeful securităţii publice din Texas drept un „eșec absolut”. Steven McCraw l-a acuzat chiar pe comandantul de la faţa locului că a pus viaţa poliţiştilor mai presus de cea a elevilor. În timpul unei audieri în Senatul de stat, acesta a mai spus că la locul incidentului din Uvalde se aflau suficienţi poliţişti pentru a-l fi oprit pe atacator la trei minute după ce acesta a intrat în clădire, însă poliţia a aşteptat mai mult de o oră în faţa sălilor de clasă înainte ca o echipă să intre.

Și altă școală a fost demolată după un atac armat în masă

Robb Elementary School eu este prima şcoală care va fi demolată după un atac armat atât de sângeros în masă. Şcoala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, a fost pusă la pământ după ce 20 de elevi cu vârste de 6 – 7 ani şi şase membri ai personalului au fost împuşcaţi în 2012. Ulterior, autoritățile au construit altă clădire pe acelaşi teren.