Actual

Se anunță proteste! Angajații cer salarii mai mari

Se anunță proteste! Angajații cer salarii mai mari
sursa foto arhiva personala

Angajații din numeroase case județene de pensii din România au anunțat proteste spontane programate pentru joi, 26 octombrie.

Ei sunt nemulțumiți de faptul că nu li s-au mai acordat creșteri salariale de aproximativ 7 ani. Mai mult, ei spun și că nivelul salariilor lor este inferior celor din casa națională de pensii.

Proteste spontane în mai multe instituții

Sursele indică că angajații din casele județene doresc să aibă aceleași salarii cu cei de la instituția centrală care dețin funcții similare.

Protestatarii subliniază faptul că Marcel Boloș, fostul ministru al  Finanțelor, a reușit să obțină aprobarea creșterii salariilor pentru personalul din teritoriu, astfel încât să fie aliniate cu cele din instituția centrală.

Este important de menționat că în urmă cu trei săptămâni, G4Media a dezvăluit că un proiect de ordonanță de urgență a permis stabilirea salariilor angajaților din Ministerul Finanțelor, ANAF și Autoritatea Vamală Română printr-un ordin al ministrului, în derogare de la legea salarizării. Această modificare a creat oportunitatea de a majora salariile angajaților din aceste instituții.