Actual Diverse

Se întâmplă în România: Porci mistreți pe un drum public. Un șofer a ucis unul pe șosea, iar Primăria este bună de plată

Se întâmplă în România: Porci mistreți pe un drum public. Un șofer a ucis unul pe șosea, iar Primăria este bună de plată
gazetadecluj.ro

O mare primărie dintr-un oraș de frunte al țării trebuie să îi dea despăgubiri unui șofer, o sumă deloc de neglijat, uriașă chiar, care a lovit un porc mistreț, în plin trafic. De ce Primăria este bună de plată și cine este edilul ei, în cele ce urmează.

Se întâmplă în România: Porci mistreți pe un drum public. Un șofer a ucis unul dintre ei pe șosea, iar Primăria este bună de plată

O întâmplare care poate face obiectul unui film regizat la studiourile Buftea sau chiar la Hollywood, de ce nu. Povestea pe scurt: Szekely Andrei Eric este șoferul care a accidentat un porc mistreț, în urmă cu aproximativ doi ani.

Omul, indignat de faptul că și-a lovit puternic mașina, a dat în judecată Primăria Cluj Napoca, pe raza căreia a avut loc accidentul. Șoferul a câștigat în instanță pe motiv că administratorul drumului, adică Primăria locală, nu montase în zonă niciun indicator cu ”Atenție animale”.

Iar acum Administrația condusă de edilul Emil Boc a fost obligată nu de una ci de trei instanțe să îi plătească clujeanului aproape 25.000 de lei, o sumă deloc de neglijat.

Cazul a fost relatat pe larg în exclusivitate de către presa locală, Gazeta de Cluj. Astfel am aflat cum au avut loc, cronologic, faptele în ziua fatidică, atunci când porcul a murit, izbit puternic de mașina ce își vedea de drumul ei. Șoferul a suferit psihologic, desigur, având un adevărat șoc atunci când și-a văzut autovehiculul profund avariat.

”La data de 26.07.2020, în jurul orei 9:10, se deplasa cu autoturismul proprietate personala marca Audi, având număr de înmatriculare provizoriu (…) din direcția Calea Turzii in direcția străzii Fagului. În cursul deplasării, a sesizat un impact puternic in partea stânga-fata a autovehiculului. A oprit imediat și a constatat că impactul s-a produs cu un porc mistreț, care a intrat în coliziune cu autoturismul său.

Reclamantul subliniază că se afla pe un sector de drum public din interiorul localității Cluj-Napoca pe care nu era amplasat niciun indicator cu semnificația ,Atenție animale”. În urma impactului, animatul a decedat, iar autovehiculul său a suferit mai multe avarii”, se arată în cadrul dosarului de judecată.

Șoferul a povestit în fața judecătorilor că a fost nevoit să meargă la mai multe service-uri auto solicitând reparațiile necesare, pentru a pune mașina pe ”picioare”, adică pe roți.

Sigur că nici juriștii Primăriei nu s-au lăsat mai prejos și au contestat fotografiile cu mașina aviariată ce se găseau la dosar.

Doar că decizia finală aparține întotdeauna judecătorului. Iar judecătorul a considerat că primăria clujeană este deplin responsabilă, mai ales că noi date atestau că inclusiv locuitorii din cartierul ”Bună Ziua” semnalaseră cu mai mult timp înainte de producerea accidentului că în zonă au apărut porci mistreți.