Actual International

Se reaprinde conflictul din Kosovo? Doi sârbi împușcați din mașină în stil mafiot

Se reaprinde conflictul din Kosovo? Doi sârbi împușcați din mașină în stil mafiot
Protv Chisinau

7 ianuarie, ziua când mulți oameni sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi. Când familiile se pregătesc în ajun de săbrătoarea care adună laolată membrii familiei, de diferite vârste, la aceeași masă, doi oameni au fost împușcați ca din senin. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Se reaprinde conflictul din Kosovo? Doi sârbi împușcați din mașină în stil mafiot

Este vorba despre doi tineri sârbi din Kosovo. Aceștia au fost împușcați chiar în ajunul Crăciunului pe rit vechi. Asupra celor doi, care își vedeau liniștiți de drum, mergând pe jos, s-a tras dintr-o mașină care culmea, se afla în mișcare, pe o șosea națională.

Un adolescent de 11 ani și un tânăr de 21 de ani au fost răniți în apropiere de orașul Strpce dintr-o mașină care tocmai trecea pe lângă ei, după cum a anunțat Oficiul pentru Kosovo și Metohija.

În momentul atacului, tinerii se deplasau pe marginea drumului și se îndreptau spre ceremonia de seară, specifică în seara de Ajun de Crăciun, au relatat autoritățile locale.

Cei doi tineri au fost spitalizați de urgență, iar medicii au transmis că prezintă ”leziuni moderate.”

În comunicatul forțelor de ordine locale se arată cum au decurs faptele în ordine cronologică:

„Două persoane, una în vârstă de aproximativ 11 ani și cealaltă de aproximativ 31 de ani, au fost rănite cu o armă de foc de o persoană necunoscută care se afla într-un vehicul de pasageri în mișcare, care circula din Štrpce în direcția Uroševac. Din informațiile pe care le avem, ambii răniți sunt în afara oricărui pericol.

Toate acțiunile au fost întreprinse de polițiști, iar apoi la fața locului s-au deplasat anchetatorii de poliție și tehnicienii penali ai Sectorului Regional de Investigații, cu autorizația procurorului. și a început ancheta.”

Prin urmare, ancheta a fost deja demarată și în prezent se fac investigații în acest sens. Nu se cunosc prea multe amănunte, dar un singur lucru a precizat presa și anume că atacatorul, cel care a împușcat din mașina aflată în mișcare, în stil mafiot, ar fi de etnie albaneză.