Actual International

Secret dezvăluit. Președintele ceh Milos Zeman s-a căsătorit cu o ucraineancă, după ce i-a oferit locuință ca refugiată de război

Secret dezvăluit. Președintele ceh Milos Zeman s-a căsătorit cu o ucraineancă, după ce i-a oferit locuință ca refugiată de război
EVZ

Anunțul potrivit căruia președintele Cehiei s-ar fi căsătorit a fost confirmat marți, de purtătorul de cuvânt al Președinței.

Secret dezvăluit. Președintele ceh Milos Zeman s-a căsătorit cu o ucraineancă, după ce i-a oferit locuință ca refugiată de război

Actualul președinte, fost premier, al Cehiei s-a căsătorit cu o refugiată ucraineană, după ce a oferit o locuință unei organizații de caritate care îi ajută să se relocheze pe cei care fug de război.

Potrivit site-ului de știri Extra.cz de marți, 8 noiembrie 2022, Milos Zeman a oferit cazare refugiaților ucraineni la începutul războiului. Organizația caritabilă unde lucra femeia a acceptat oferta și  Zeman, în vârstă de 78 de ani, a primit-o în locuință.

Reprezentantul organizației este cel care le-a  făcut astfel cunoștință celor doi în momentul în care președintele ceh a oferit acel apartament pentru femeia și fiul ei, ambii refugiați din calea răzoiului.

Miloš Zeman s-a născut la 28 septembrie 1944 și este un politician ceh cu vastă experiență. Din 2013 este al treilea și actualul președinte al Republicii Cehe. Anterior, a fost prim-ministru al Republicii Cehe din 1998 până în 2002.

În calitate de lider al Partidului Social-Democrat ceh în anii 1990, i se atribuie renașterea partidului într-una dintre forțele politice majore ale țării. Zeman a ocupat pentru scurt timp funcția de președinte al Camerei Deputaților între 1996 și 1998.

În anii 1970, Zeman a fost căsătorit cu Blanka Zemanová; cuplul a divorțat în 1978. În 1993, s-a căsătorit cu asistenta sa Ivana Bednarčíková (născută la 29 aprilie 1965) și se pare că și de aceasta a divorțat cu ceva timp în urmă.

Presa scrie că, exact ca într-un basm, femeia care a fugit de invazia rusă a găsit o poveste de dragoste și o nouă viață în Republica Cehă.

Potrivit purtătorului de cuvânt Jiří Ovčáček, cuplul s-a căsătorit vineri, 4 noiembrie a.c., în Biserica Fecioarei Maria de la iazul Hamerský din Záběhlice.

Republica Cehă s-a grăbit să ofere sprijin pentru refugiații ucraineni, iar președintele fost premier s-a numărat printre cei dispuși să-i găzduiască pe cei care aveau nevoie de cazare.

Se înțelege că a existat o scânteie între cei doi din momentul în care s-au întâlnit, mult mai tânără decât el și cu un fiu preșcolar, mai scrie media internațională.

Nunta a avut loc doar în prezența familiei. Deși fosta soție nu a fost prezentă, se pare că a trimis urări de bine celor doi proaspăt căsătoriți.