International Politică

Marele anunț al fostului președinte Donald Trump către națiunea americană

Marele anunț al fostului președinte Donald Trump către națiunea americană
bbc.com

„Foarte, foarte, foarte probabil o voi face din nou. Pregătiţi-vă!”

În perioada următoare Donald Trump se pregătește să își lanseze cea de-a treia candidatura la președinția Statelor Unite ale Americii.

„Foarte, foarte, foarte probabil o voi face din nou”

Referitor la această candidatură, consilierii lui Trump au dezvăluit că acesta va face marele anunț înainte de Ziua Recunoștinței care are loc în data de 24 noiembrie 2022, deși a dat de înțeles deja că opțiunea îi este clară.

„Foarte, foarte, foarte probabil o voi face din nou. Pregătiţi-vă!”, a declarat Donald Trump în timpul unui miting în Sioux City, Iowa.

Donald Trump a vorbit la primul dintre cele patru mitinguri la care a participat în ultimele cinci zile, în timp ce face campanie pentru candidații republicani pentru alegerile de la jumătatea mandatului, care vor avea loc săptămâna viitoare, pe data de 8 noiembrie 2022.

În seara zilei de joi, 03.11.2022, Donald Trump a spus din nou în timpul mitingului că a pierdut în 2020 din cauza fraudei electorale pe scară largă.

În acest context, Donald Trump a spus mulțimii următoarele:

  •  „Am câștigat de două ori și am făcut mult mai bine a doua oară decât prima, obținând milioane de voturi mai multe în 2020 decât am primit în 2016. Și, la fel, obținem de departe mai multe voturi decât orice președinte în exercițiu din istoria țării noastre. Și acum, pentru a face țara noastră de succes, sigură și glorioasă, foarte, foarte, foarte probabil o voi face din nou”.
  •  „Foarte curând. Pregateste-te!”.

Trump a pierdut în fața lui Biden

Donald Trump a câștigat cele mai multe voturi vreodată (respectiv 72 de milioane) pentru un președinte în exercițiu în anul 2020, dar a pierdut totuși în fața contestatorului, Joe Biden, un democrat, care a atras 81 de milioane de voturi.

Campania lui Biden

Pe de altă parte, Joe Biden, care a făcut campanie joi în New Mexico și California, s-a întâlnit cu consilieri seniori pentru a-și planifica potențiala campanie de realegere din 2024, stabilind o posibilă revanșă cu Trump.

Campania lui Trump

La rândul său, Trump a tachinat luni de zile despre o potențială a treia campanie pentru Casa Albă.

În octombrie 2022, el a spus la un miting din Texas: „Probabil va trebui să o fac din nou”.

În septembrie, în Pennsylvania, Trump a spus: „Poate că trebuie să o fac din nou”.

Fostul consilier principal al lui Trump, Kellyanne Conway, a declarat joi, la un eveniment la Washington DC, că fostul ei șef va „anunța în curând” despre posibilele sale planuri prezidențiale.

Conway a spus că i-a dat credit domnului Trump pentru că a rezistat tentației de a declara o candidatură la Casa Albă deja în acest an, deoarece ar fi distras atenția de la candidații republicani la jumătatea mandatului.

Dacă candidează în 2024, este posibil să nu rămână necontestat în cadrul partidului său.

Potențialii rivali republicani includ, printre alții, pe fostul vicepreședinte al lui Trump, Mike Pence, și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, potrivit bbc.com.