Politică

Secretarul de stat Roman a stat încuiat în biroul de la minister până a fost publicată decizia eliberării din funcţie

Secretarul de stat Roman a stat încuiat în biroul de la minister până a fost publicată decizia eliberării din funcţie

Timp de 15 luni a stat pe fotoliul de secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fostul manager al Spitalului TBC Sibiu, Cristian Roman. Acesta a fost numit, în martie 2021, de fostul premier Florin Cîţu.

Supărat că a fost schimbat din funcţie, un secretar de stat PNL i-ar fi jignit pe premierul Ciucă, pe ministrul Boloș

Săptămâna aceasta, Cristian Roman a fost eliberat din funcție, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Vasile Cristian Roman se eliberează din funcția de secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, se precizează în decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă.

În spatele schimbării lui Roman ar sta un adevărat scandal, susține presa locală. După ce a fost numit ministru al Proiectelor Europene, Marcel Boloș a început să analizeze activitatea oamenilor pe care îi are în subordine. Cristian Roman a picat evaluarea lui Boloș, iar reacția sa ar fi fost una violentă, susţine presa locală.

Funcțiile trec, faptele bune rămân! Am avut parte de 15 luni cu multe provocări, dar și cu satisfacții pe măsură; o experiență de neuitat. Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și tuturor celor cu care am colaborat în această perioadă. Rămânem aproape! Pentru România! Întotdeauna!”, a scris Cristian Roman, pe Facebook.

Cristian Roman a stat încuiat în biroul de la minister până a fost publicată decizia eliberării din funcţie

„După ce a fost numit ministru, Marcel Boloș a început o evaluare a activităților tuturor oamenilor de decizie din minister, inclusiv lui Cristi Roman. După evaluare a vrut să-i reașeze atribuțiile, deoarece avea risc de decomitere de 5 miliarde de lei, însă reacția lui a fost șocantă. A început să-l jignească pe ministru chiar în biroul lui, l-a jignit și pe premier și pe mai mulți funcționari și colegi de partid. Totul cu un limbaj suburban. Asta s-a petrecut joi seară. Vineri, Boloș a anunțat partidul că urmează să-l demită pe Roman și a cerut organizației PNL Sibiu să vină cu o altă propunere”, spun surse din cadrul PNL, citate de Turnul Sfatului.ro.

Convocat sâmbătă, Biroul Politic Județean al PNL Sibiu a decis în unanimitate înlocuirea lui Roman și s-au făcut mai multe propuneri pentru funcția pe care acesta a deținut-o. „A ajuns la ședință, însă, prestația lui a provocat multe zâmbete”, s-au limitat să spună colegii de partid. Roman s-a întors la București unde s-a încuiat în birou, chiar dormind acolo, păstrând alături mai multe documente. A ieșit doar după ce a apărut decizia eliberării din funcție în Monitorul Oficial, spun sursele consultate de Turnul Sfatului, scrie sursa citată. Surse liberale au dezvăluit, pentru presa locală, că Roman i-ar fi jignit pe premierul Nicolae Ciucă, pe ministrul Boloș, dar și pe mai mulți colegi liberali.