Actual Diverse

Secretomania cazului Tate. Autoritățile tac, frații acuză. Ce se știe până la această oră

Secretomania cazului Tate. Autoritățile tac, frații acuză. Ce se știe până la această oră
Infoactual/arhiva

O lume întreagă stă cu ochii pe România, la propriu. Autoritățile române nu oferă presei prea multe informații despre modul în care decurge ancheta și pașii care au fost și vor fi urmați, de la A la Z. Secretomanie totală.

Jurnaliștii utilizează propriile surse, pentru a afla noutăți din interior, în timp ce frații strigă, chiar și cu cele două cătușe pe mâni, în timp ce sunt mutați dintr-o parte în alta.

Unul dintre ei, mai comunicativ din fire, vorbește sau mai degrabă strigă în gura mare, acum, că România nu este așa cum credeau ei, opinii exprimate cu rânjete mari pe rețelele de socializare.

Secretomania cazului Tate. Autoritățile tac, frații acuză. Ce se știe până la această oră

Miercuri, 25 ianuarie 2025, Andrew și Tristan Tate au fost aduși la sediul DIICOT. Cei doi trebuie să participe efectiv la perchizițiile informatice derulate asupra tuturor dispozitivelor electronice pe care le procurorii le-au găsit în casa celor doi frați. La sediul DIICOT s-a aflat și fosta polițiștă Luana Alexandra Radu. De câteva ore se desfășoară acțiunea.

Atât Andrew, cât și Tristan Tate au declarat că sunt nevinovați. Cel din urmă a spus că nu există dovezi împotriva sa. Andrew Tate este sigur că nu a greșit cu nimic.

„Este un dosar gol. Ştiu că nu am făcut nimic greşit. Vor să îmi fure mașinile”, a declarat Andrew, pentru media, când a ajuns la sediul DIICOT.

”Nu există justiție în România”, a spus și Tristan Tate, în același context.

Totodată, avocatul celor doi frați, Eugen Vidineac, a transmis că înregistrările pe care le dețin procurorii nu sunt incriminatorii.

Nu există un comunicat oficial media despre reținerea prelungită a fraților. Într-o intervenție televizată, Sorin Ovidiu Bălan, jurnalist de anchetă la Antena 3 și colaborator la Evenimentul Zilei, a subliniat că se urmează pași legali în acest caz, potrivit codului de procedură penală.

”Unul dintre frați a spus, și există declarația lui, că în 19 țări au conturi, iar ei pot circula având  mai multe pașapoarte. Acesta este unul dintre argumentele pentru care au fost ținuți în arestul prelungit.

Astăzi (miercuri, 25 ianuarie 2023 n.r.) se desfașoară unul dintre cele mai importante momente, percheziția este extrem, extrem de importantă. Se pot aduce elemente noi în legatură cu acest caz. A mai fost găsită o domnișoară care a fost invitată în Romania, potrivit presei britanice.

Se pot descoperi noi dovezi în acest sens, informatice, suplimentare. Abia acum se desfășoară percheziția electorică potrivit codului de procedură și vom vedea,” a menționat Sorin Ovidiu Bălan.