Info Actual > Politică > Şedinţa pentru moţiunea de cenzură, suspendată! PSD nu dorește un guvern minoritar PNL
Politică

Şedinţa pentru moţiunea de cenzură, suspendată! PSD nu dorește un guvern minoritar PNL

Şedinţa pentru moţiunea de cenzură, suspendată! PSD nu dorește un guvern minoritar PNL

Şedinţa pentru moţiunea de cenzură, suspendată! PSD nu dorește un guvern minoritar transmis PNL, a transmis Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Dacian Cioloş a menționat că, dacă trece moţiunea în Parlament, USR PLUS va încerca reconstruirea coaliţiei și nu va susţine un guvern minoritar PNL. Reprezentanţii USR PLUS şi AUR caută acum noi soluţii astfel încât o nouă şedinţă să fie convocată în următoarele ore.

PSD nu dorește un guvern minoritar PNL

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, convocată online pentru moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, a fost suspendată, vineri, din lipsa cvorumului. Birourile permanente ale celor două Camere se vor reuni, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi.

„Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Potrivit regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc, potrivit Capital.