Actual Diverse

Șefa de secție a unui spital, cu un venit lunar cumulat de cca 5000 de euro,a fost reținută pentru luare de mită

Șefa de secție a unui spital, cu un venit lunar cumulat de cca 5000 de euro,a fost reținută pentru luare de mită
ziarulunirea.ro

O doctoriță, angajată a Spitalului Județean Suceava a fost reținută pentru că lua șpagă de la bolnavii de cancer. Este vorba despre șefa Secției de Oncologie a menționat anterior.

Arestată pentru luare de mită

În noaptea de joi spre vineri (19-20 ianuarie 2023), șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, respectiv doctorul Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reținută pentru luare de mită în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

FOTO aktual24.ro

Medicul a fost supus audierilor, care au durat ore întregi

După un flagrant organizat de ofițerii de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava, doctorița a ajuns în spatele gratiilor. Și tot după flagrant au urmat ore de audieri și de percheziții prin birouri, prin ambulatoriul Secției de Oncologie și chiar în mașina medicului, șef de secție în același timp.

Cum s-a aflat că medicul în cauză lua mită de la pacienți

Foarte probabil, totul a început de la un denunț al unui pacient, iar întreaga acțiune a polițiștilor de la  Anticorupție se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu precizarea că în ultimele săptămâni au circulat destul de intens anumite informații cu privire la pacienți oncologici care s-ar fi plâns că li s-a cerut șpagă la modul grosolan.

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” la care lucra doctorița, pe scurt

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, în anul 2019, a fost primul din România care a fost certificat oficial că a implementat sistemul de management anticoruptie. Dacă acum câțiva ani, pe vremea vechii conduceri, se ajunsese ca mesajele antișpagă să fie afișate vizibil, iar fenomenul să fie în scădere, se pare că în ultima perioadă lucrurile s-au schimbat în rău. Și asta nu doar în cazul punctual al unei secții.

Ce reiese din declarația de avere a medicului reținut în arest

Doctorita Anca Ababneh Dumitrovici a câșigat anul trecut 210.000 de lei, salariu de la spital, având și venituri de 84.000 de la cabinetul privat. Ea a ajuns astfel la venituri de aproximativ 5.000 de euro pe lună, conform declarației sale de avere.

Ce se știe despre valoarea mitei

Deocamdată, nu se cunosc date certe despre valoarea mitei, însă se pare că nu este vorba de o sumă mare, potrivit monitorulsv.ro.

Totodată, „referitor la ancheta sau acuzatiile care se aduc, nu avem dreptul sa facem declaratii. Institutiile competente vor face acest lucru”, a transmis dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al spitalului.