Actual Lifestyle

Un om a zburat pe fereastră după explozia de la Suceava. Oamenii sunt în șoc după dezastrul din blocul de locuințe

Un om a zburat pe fereastră după explozia de la Suceava. Oamenii sunt în șoc după dezastrul din blocul de locuințe
Digi24/Captura Imagine

Dezastru în adevăratul sens al cuvântului. Luni dimineață, oamenii din Suceava s-au trezit într-un coșmar. O explozie infernală a avut loc într-un apartament de locuințe, un om se zbate acum între viață și moarte la spital.

Un om a zburat pe fereastră după explozia de la Suceava. Oamenii sunt în șoc după dezastrul din blocul de locuințe. VIDEO

Patru persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare gravă, ca urmare a unei explozii produse în noapte de duminică spre luni, într-un bloc de locuințe din cartierul sucevean Burdujeni.

Bilanțul este înfiorător: 14 apartamente sunt afectate, ferestre și balcoane spulberate, mai multe mașini distruse de bucăți uriașe de pereți prăbușiți din clădirea unde se afla apartamentul care a explodat. 38 persoane au fost evacuate, din cele două scări ale blocului, ambele afectate de tragedia inimaginabilă.

Au fost evacuate aproximativ 40 de persoane din ambele scări de bloc, unii oameni au ieșit cu ce aveau pe ei, îmbrăcați subțire, dar au fost preluați de salvatori, fiind ajutați de rude și vecini. Ulterior și Primăria a anunțat că îi va ajuta, oferindu-le, după necesitate, cazare chiar și la hotelurile locale sucevene.

Martorii oculari prezenți la nefericitul incident au relatat că proprietarul apartamentului unde s-a produs nenorocirea a zburat pe fereastă, el fiind găsit pe asfaltul rece și înghețat al aleii de bloc, așa de mare a fost impactul exploziei.

Medicii ambulanțieri care au ajuns de urgență la fața locului au spus că bărbatul, proprietar al apartamentului prezintă 80 la sută arsuri, dar și soția sa este de asemenea în stare gravă.

Unii vecini au crezut că este un cutremur puternic, în timp ce lații au descris ceea ce s-a întâmplat ca fiind o bubuitură pe care ”nici la ruși nu vezi așa ceva când dau cu rachete”.

Trei victime sunt acum la spital cu diferite traumatisme, dintre care una este încă în stare gravă a relatat un pompier ISU, citat de media televizată.

Pompierii s-au deplasat cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime, două ambulanțe SMURD și două echipaje de ambulanță ale serviciului de Ambulanță Suceava, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bucovina Suceava, maior Alin Galeată.

Anchetatorii care au îngrădit locul exploziei, urmează să stabilească și cauza deflagrației.