Actual Social

Șeful Ambulanței, remarcat pentru ajutorul dat Vioricăi Dăncilă, și-a făcut nevasta subalternă. Procurorii îl anchetează

Șeful Ambulanței, remarcat pentru ajutorul dat Vioricăi Dăncilă, și-a făcut nevasta subalternă. Procurorii îl anchetează
FocusPress

Laurenţiu Bădescu, fostul manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, e acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia în cadrul Serviciului. De asemenea, Bădescu și-a adus în sistemul de stat și câteva persoane apropiate.

Fostul manager este acum anchetat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

ANI a transmis miercuri dimineață informația cum să soţia fostului șef al SAJ Constanţa, Laurenţiu Bădescu, a obţinut în perioada cât a fost angajată la SAJ venituri de aproape 800.000 de lei.
“În perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanţa (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soţiei sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical şi auxiliar din cadrul S.A.J. Constanţa, aceasta obţinând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 Lei.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006”, a precizat ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Laurenţiu Bădescu a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane întrucât în exercitarea atribuţiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţia sa, transmite agenția de presă news.ro.

A venit din concediu când a aflat de incidentul cu Viorica Dăncilă

În 2019, Laurențiu Bădescu a venit din concediu pentru a interveni personal în momentul în care Viorica Dăncilă, premier la acea vreme, i-a acordat primul ajutor unui bărbat care participa la evenimentul electoral organizat de PSD într-o localitate din județ. În timpul evenimentului, unui bărbat i s-a făcut rău, iar Viorica Dăncilă i-a acordat primul ajutor după care a fost apelat serviciul 112. În ambulanța care a venit la fața locului se afla chiar șeful serviciului care, de fapt, ar fi trebuit să fie în concediu.