Actual Diverse

Sfârșit fatal la filmul Avatar 2. Noua versiune a filmului umple sălile de cinema din lumea întreagă

Sfârșit fatal la filmul Avatar 2. Noua versiune a filmului umple sălile de cinema din lumea întreagă
Infoactual

Veștile tragice vin din India, duminică, 18 decembrie 2022, despre ceea ce s-a întâmplat la vizionarea filmului  Avatar 2, în orașul Peddapuram, districtul Kakinada din Andhra Pradesh.

Sfârșit fatal la filmul Avatar 2. Explicația specialiștilor cardiologi

Potrivit primelor informații din mass-media externă, un bărbat a murit de un atac de cord în timp ce se uita la filmul ”Avatar 2: Calea apelor,” de James Cameron, alături de fratele său.

Publicația de știri indiană India Today a relatat că Lakshmireddy Srinu și-a dus fratele să vadă noua versiune a filmului, continuarea succesului de succes din 2009, la un cinematograf din Peddapuram.

În mod tragic, bărbatul s-a prăbușit la jumătatea filmului, în care personajele Jake Sully și Ney’tiri formează o familie și fac totul pentru a rămâne împreună.

Fratele lui Srinu, Raju, l-a luat în brațe și a ieșit în fugă din cinematograf. Și-a dus fratele la spitalul guvernamental Peddapuram. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor depuse de medici, Lakshmireddy a fost declarat mort.

Lui Lakshmireddy Srinu i-au rămas, aici pe pământ, o fiică și un fiu, după cum a relatat India Today. Hindustan Times ar fi vorbit cu un medic în legătură cu atacurile de cord căruia i-a relatat moartea neașteptată a bărbatului.

Portalul de știri a sugerat că un studiu recent a dezvăluit că „vizionarea filmelor cu scene stresante poate declanșa schimbări în tiparul bătăilor inimii”.

Dr. Pradeep Kumar D, senior consultant, cardiologie intervențională, Aster CMI Hospital, a vorbit cu presa, după moartea bărbatului.

„Atunci când un pacient moare brusc, cea mai frecventă cauză pentru aceasta este o entitate numită moarte cardiacă subită„, a declarat Dr. Pradeep Kumar D pentru Hindustan Times.

„Prin definiție, moartea cardiacă subită este moartea care apare în decurs de o oră de la apariția simptomelor”.

Dr. Pradeep Kumar a menționat: „Alte cauze ale morții subite pot fi embolia pulmonară, hemoragia intracraniană mare sau expunerea la toxine. Disecția sau ruptura aortică este o altă cauză. La acest bărbat, cea mai probabilă cauză ar fi un atac de cord cu tahicardie/fibrilație ventriculară care a dus la deces.”

„Persoanele cu probleme cardiace subiacente pot muri subit din cauza stresului/emoțiilor extreme. Acest lucru se poate datora unei rupturi de placă în coronare sau declanșării unei aritmii din cauza excitației.

Acest tip de decese se întâmplă în timpul meciurilor/ situațiilor emoționale incitante. Este puțin probabil ca filmul în sine să fi cauzat moartea.”

Un alt cardiolog, dr. Ravi Gupta, consultant cardiolog la Spitalul Wockhardt, Mumbai Central, a declarat pentru agenția de presă: „Din păcate, în țara noastră, mulți tineri suferă atacuri de cord care trec neobservate. În fiecare an, cazurile sunt în creștere în India”.

Dr. Gupta a ținut să precizeze: „Cazurile de atac de cord au crescut cu 15-20% în ultimele două luni. Motivele care stau la baza atacurilor de cord tinere sunt diabetul, sedentarismul, poluarea aerului, stresul, exercițiile fizice intense, steroizii etc.”

„De asemenea, indienii asiatici sunt predispuși genetic la apariția atacurilor de cord, pe lângă aceasta, adoptarea unui stil de viață occidental care duce la o nouă mutație în acea genă defectă îi face pe indieni mai predispuși la atacuri de cord.

„Chiar și în timpul COVID, mulți tineri au murit din cauza atacurilor de cord, deoarece COVID nu era doar o boală a plămânilor, ci și a inflamației. Chiar dacă nu aveți niciun simptom, trebuie să verificați în mod regulat diabetul și tensiunea arterială [ridicată].

În momentul în care zahărul sau tensiunea arterială sunt ridicate, nu ești conștient de asta, inițial aceste două lucruri nu dau simptome prealabile. Pentru a vă păstra sănătatea inimii în mod corespunzător, trebuie să faceți un test de efort, ecocardiografie 2D, colesterolemie și ECG,” a mai spus medicul indian, citat de media.