Actual

Sistemul medical, resuscitat! Comisia Europeană va acord 6 miliarde de euro

mii de euro lunar Sursa foto replicaonline euro lunar Sursa foto replicaonline ce salarii au europarlamentarii
sursa foto arhiva personala

Ministerul Sănătății a expus marți, 17 octombrie,  în fața Comisiei Europene (CE), strategiile de avansare finanțate de către Uniunea Europeană, în ceea ce privește sectoarele cheie din sistemul medical românesc.

Aceste propuneri includ îmbunătățirea accesului la servicii de diagnostic și terapie pentru pacienții cu afecțiuni precum cancer, accident vascular cerebral (AVC), leziuni multiple și arsuri grave.

Comisia Europeană va acorda 6 miliarde de euro pentru sistemul medical românesc

„Echipa ministrului Rafila a finalizat în această vară Strategia Naţională de Sănătate pentru perioada 2023-2030 şi Planurile de dezvoltare Regională. În baza acestor documente programatice, Comisia Europeană va oferi finanţarea necesară pentru atingerea tuturor indicatorilor de dezvoltare a sistemului medical. Ministerul condus de Alexandru Rafila a dezvoltat investiţii de peste 5 miliarde de lei în spitalele din România, în ultimii doi ani de mandat. Circa şase miliarde de euro vor fi finanţaţi de Comisia Europeană pentru schimbarea înfăţişării sistemului medical din Români”, se arată în comunicatul transmis de Agerpres.