Actual

Situație critică pentru români. Prețurile vor crește în următoarele 3 luni

Situație critică pentru români. Prețurile vor crește în următoarele 3 luni
sursa foto fii informat

La nivelul țării, ne confruntăm cu o problemă din punct de vedere financiar, care afectează viața cetățenilor. Românii se confruntă cu venituri extrem de mici care nu le ajung pentru a acoperi costurile mari de trai. Tarifele pentru produse și servicii cresc exponențial. Dar, povara financiară va cântări și mai greu pe spatele românilor. Prețurile vor crește în următoarele 3 luni.

Managerii români au avertizat cetățenii. Aceștia au specificat că în următoarele luni, prețurile vor atinge un nou nivel ridicat.

Prețurile vor crește în următoarele 3 luni

Ne vom confrunta cu o nouă creștere a prețurilor. Acest lucru va avea un impact extrem de semnificativ la nivelul buzunarelor românilor. Acesta este avertismentul managerilor români. Aceștia au semnalat că următoarele trei luni vor aduce tarife uriașe. Cele mai mari creșteri din punct de vedere al prețurilor se vor desfășura în anumite domenii.

Prețurile vor crește în următoarele 3 luni. Mai exact, în construcții și în comerțul cu amănuntul. Dar, având în vedere business-urile, situația nu va fi tragică. Cifra de afaceri va rămâne stabilă în această perioadă.

Veste îngrijorătoare pentru români

Managerii români au anunțat că prețurile vor lua un sens crescător în următoarea perioadă. Aceste predicții au fost realizate ca răspuns la unii factori de la nivelul industriilor. Reprezentanții din industria prelucrătoare semnalează că un fenomen va avea loc în următoarele trei luni. Mai exact, vorbim de o creștere a volumului de producție.

Prețurile vor crește în următoarele 3 luni. În plus, prețurile produselor industriale vor avea parte de o creștere în următoarea perioadă. Dar, potrivit predicțiilor, vor avea parte de un plus moderat la nivelul tarifelor. „Managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +36%)”, se arată în comunicatul INS.

Construcții și comerț

Estimările din septembrie 2023 prevăd că în următoarele luni se vor înregistra volume de producție constante în industria construcțiilor. Se anticipează o creștere a prețurilor pentru lucrările de construcții. Astfel, oamenii vor plăti mai mult pentru aceste servicii.

Prețurile vor crește în următoarele 3 luni. Managerii au prezis o tendință de creștere moderată a activității economice pentru sectorul comerțului cu amănuntul. De asemenea, va crește volumul comenzilor realizate de unitățile comerciale. „În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +16%).”se arată în cadrul comunicatului.

Crește numărul de salariați

Deși ne vom confrunta cu probleme din punct de vedere al creșterii prețurilor, piața muncii va avea parte de o perioadă benefică. Angajatorii preconizează că vom avea parte de o creștere a numărului de salariați. Astfel, mai mulți oameni își vor găi loc de muncă. De asemenea, s-a atras atenția și asupra creșterii prețurilor de vânzare cu amănuntul. Managerii societăților comerciale au avertizat cu privire la acest lucru.

„Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). Managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +36%)”, se arată în comunicatul INS, conform Daily Business .