Diverse

Situație dezastruoasă: De ce Secția de cardiologie a Spitalului Buzău riscă să fie închisă

Situație dezastruoasă: De ce Secția de cardiologie a Spitalului Buzău riscă să fie închisă

La Spitalul Județean Buzău, problemele se țin lanț. Cu puțin timp în urmă, Infoactual a scris cum doi medici s-au bătut și înjurat în fața cadrelor medicale și a pacienților și acum iată că a apărut o altă situație care îi pune în impas pe oamenii simpli, de rând.

Situație dezastruoasă: De ce Secția de cardiologie a Spitalului Buzău riscă să fie închisă

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău riscă să rămână fară medicii de specialitate, după demisia în masă a cadrelor medicale.

Situația este dezastruoasă și dramatică, de-a dreptul: Deși organigrama prevede șase medici specialiști, doar doi oameni asigură urgentele medicale și gărzile, în situația în care zeci de cazuri grave sunt internate, zilnic, aici.

Și culmea, apogeul situației a fost atins când și acești ultimi doi medici au înștiințat conducerea spitalului că vor pleca.

Cei doi medici rămași au anunțat conducerea spitalului că vor pleca, de la 1 octombrie 2022, din cauza volumului mare de muncă. De altfel, câștigurile pe care le obțin prestând servicii medicale în mediul privat sunt mult mai atractive, potrivit Antena 3.

Prin urmare, mai mult ca sigur secția ar putea fi închisă și bolnavii să fie transferați către alte spitale din zonă.

Prima soluție

S-a găsit și prima soluție. Președintele Consiliului Județean Buzău consideră că o măsură legislativă menită să oblige medicii rezidenți să lucreze o perioadă determinată de timp în spitalele din țară, ar putea rezolva situațiile de acest gen, cu care se poate confrunta nu numai Buzăul, ci orișicare alt oraș din România, la un moment dat, mai devreme sau mai târziu.

Ce au intreprins autoritățile

Autoritățile județene au realizat investiții în infrastructura spitalicească, secțiile au fost dotate cu aparatură de ultimă generație, sunt acordate beneficii și stimulente financiare medicilor specialiști, dar cu toate acestea puțini sunt cei care doresc să lucreze în secțiile aglomerate cum sunt cele de cardiologie.

Concluzie

Până una alta, conducerea spitalului buzoian speră ca până în momentul în care cei doi medici vor pleca definitiv să găsească înlocuitori. Dacă nu, secția va fi închisă temporar, iar bolnavii vor fi redirectionați către spitalele din București.

Foto: arhiva