Actual International

Șocant. Un fost campion mondial de schi a murit în urma unei avalanșe, într-o pauză de lucru

Șocant. Un fost campion mondial de schi a murit în urma unei avalanșe, într-o pauză de lucru
pixabay

Kyle Smaine, un campion mondial de schi freestyle a murit în urma unei înfiorătoare avalanșe pe muntele Hakuba Norikura din Japonia.

Șocant. Un fost campion mondial de schi a murit în urma unei avalanșe, într-o pauză de lucru

Fostul campion mondial de schi Kyle Smaine a murit în urma unei avalanșe, în timp ce se afla pe muntele Hakuba Norikura, în apropiere de stațiunea de schi Tsugaike din Japonia.

Smaine, care era un schior de freestyle din SUA, a murit în timp ce filma o reclamă într-o campanie de marketing pentru Ikon pass și Nagano Tourism.

Primele date despre incident au evidențiat și faptul că un alt coleg, tot schior profesionist, Adam U, se afla și el pe munte când s-a produs avalanșa și a rămas blocat timp de peste 25 de minute pe muntele de 2.469 de metri.

”L-am văzut venind”, a declarat Adam U, pentru Mountain Gazette, adăugând: ”Am auzit crăpătura și ne-am dat seama că era una mare”.

El a relatat îngrozit: ”Am început să fugim și apoi am fost loviți”.

Adam a mai spus că Smaine împreună cu Grant Gunderson, un fotograf de la Gazette, ”ieșeau să se distreze” între filmări duminică, Gunderson s-a întors la Tsugaike după prima lor coborâre de pe munte.

După întoarcerea sa, atât Adam U, cât și Smaine au decis, în cele din urmă, să se întoarcă pe vârf, după ce au întâlnit un alt grup de schiori austrieci.

Aceștia au decis apoi să urmeze o altă rută pe a doua coborâre și, conform lui U, avalanșa a fost declanșată de unul dintre membrii grupului austriac.

Foto: Facebook

Potrivit rapoartelor locale, în acel moment fusese emisă și o avertizare de avalanșă în regiune, din cauza acumulării mari de zăpadă.

Fost concurent la X games, Smaine a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de schi freestyle și snowboarding FIS în 2015, în timpul unei probe de half-pipe.

El s-a numărat printre alți patru americani care au câștigat aurul în acel an, ceea ce a dus la faptul că SUA a fost lider cu peste 11 medalii în timpul campionatului respectiv.

Înainte de tragicul incident, Smaine a postat un videoclip pe Instagram, în care scria: ”Asta mă aduce înapoi în Japonia în fiecare iarnă. Calitatea incredibilă a zăpezii, furtuni non-stop și un teren cu adevărat distractiv care pare să devină mai bun atunci (sic) când explorezi mai mult”. Prietenii lui spun acum că acesta a fost și ultimul mesaj.