Actual

Sorana Cîrstea, victorie impresionantă! Jucătoarea a ajuns în semifinalele turneului de la Miami

Sorana Cîrstea, victorie impresionantă! Jucătoarea a ajuns în semifinalele turneului de la Miami

După ce a învins jucătoarea în vârstă de 24 de ani, Aryna Sabalenka, Sorana Cîrstea va juca semifinala de la turneul din Miami cu învingătoarea meciului Ekaterina Alexandrova – Petra Kvitova, care se va juca la noapte. 

Scorul partidei de tenis jucat de Sorana Cîrstea a fost de 6-4 6-4. Tenismena, putem susține că în acest moment se află în cea importantă etapă a carierei sale, după ce a ajuns în Indian Wells. Românca noastră a reușit pentru a 19-a oară în această carieră să se impună în fața unei jucătoare din Top 10 WTA, dar Sabalenka, locul 2 WTA, este adversara cel mai bine clasată pe care Sorana o învinge.

Surpriza momentului

Deși sportiva era nu era foarte bine cotată, ea fiind a doua șansă la victorie în acest meci, a reușit să demonstreze ce calități are și a dat peste cap previziunile. Aceasta a început game-ul cu un break și s-a menținut în avantaj. Pe finalul setului, Sabalenka a forțat la retur și a reușit egalarea, la 4. Totuși, Sorana nu și-a pierdut calmul. A făcut break imediat și a închis setul cu un as, 6-4.

În cel de-al doilea set, Cîrstea a condus cu 2-0 însă nu a putut menține ritmul. Sabalenka a crescut nivelul și a dus scorul la 3-2 în favoarea ei. A egalat după un game în care a salvat o minge de break și imediat a dus scorul de la 3-3 la 5-3. În final, Românca s-a impus cu 6-4.

Game Sabalenka. 5-4: Bielorusa nu renunță la luptă. Câștigă game-ul de serviciu. Sorana va servi pentru a câștiga meciul

Game Cîrstea, 5-3: Sorana e la un game de câștigarea meciului

Break Cîrstea, 4-3: Un game slab al bielorusei, încheiat cu o dublă greșeală. La 30-30, Cîrstea și-a procurat o minge de break după un retur excelent, în diagonală, la care Sabalenka nu a avut reacție

Game Cîrstea, 3-3: Sorana rezistă într-un game extrem de dificil. A salvat o minge de break și a reușit să egaleze. În acest game, Cîrstea a reușit 3 ași

Game Sabalenka, 2-3: Aryna este pentru prima dată în avantaj. A închis game-ul cu doi ași

Break Sabalenka, 2-2: Sorana pierde primul game de serviciu din set. A ezitat, iar Sabalenka a forțat și a reușit egalarea.

Game Sabalenka, 2-1: Aryna reduce din diferență. Bielorusa câștigă pe propriul serviciu, dar este nemulțumită de jocul său. A gesticulat nervos și a vociferat după ultimul punct din meci, fiind vizibil deranjată de prestația sa

Game Cîrstea, 2-0: Sorana își mărește avantajul. Câștigă rapid game-ul de serviciu

Break Cîrstea, 1-0: Sorana începe setul secund precum primul. A făcut break, după ce Sabalenka a făcut dublă greșeală la punctul decisiv, potrivit gsp.ro.

Rezultatele Soranei în WTA 1000

Miami  –  2013  –  optimi

Toronto  –  2013  –  finală

Madrid  –  2016  –  sferturi

Madrid  –  2017  –  sferturi

Beijing  –  2017  –  sferturi

Indian Wells  –  2022  –  optimi

Indian Wells  –  2023  –  sferturi

Miami  –  2023  –  semifinale