Politică

USR către Cîțu, care ar vrea împăcare: „Acceptă, ai rămas singur şi cariera ta politică s-a terminat. Game over”

USR către Cîțu, care ar vrea împăcare: „Acceptă, ai rămas singur şi cariera ta politică s-a terminat. Game over”

S-ar putea numi Marele Flit. Florin Cîțu a spus azi că poate, în viitorul apropiat, va guverna din nou cu USR. În această seară a sosit și răspunsul din tabăra USR.

Intrat  într-un con de umbră din cauza faptului că în PNL nu mai deţine nicio funcţie şi implicit nu mai are niciun cuvânt de spus, Florin Cîţu mai poate atrage atenţia opiniei publice cu declaraţiile din fruntea preşedinţiei Senatului.

Cîțu zice că n-au avut maturitatea politică să se înțeleagă liberalii cu useriștii

Coaliţia de guvernare PNL- PSD-UDMR sub conducerea premierului Nicolae Ciucă împlineşte luna aceasta şase luni şi nicio criză politică aşa cum eram obişnuiţi înainte. Florin Cîţu, susţin surse liberale, este obişnuită să trăiască în gâlceavă. Aşa că astăzi a declarat că în perioada Alianţei PNL-USR a învăţat foarte mult, deşi maturitatea politică nu era deplină la niciunul dintre parteneri, şi speră că această colaborare să se reia în viitorul apropiat.

„Era complicat cu USR. Şi eu, şi USR am învăţat câteva lucruri. Cred că a doua oară o s-o facem mai bine amândoi. Dacă nu încerci şi nu greşeşti şi nu ai putea să o iei din nou de la capăt… Românii au arătat, prin votul din 2020, că doresc dreapta la putere. Acum e clar că maturitatea politică poate – şi la unii, şi la alţii – nu era la cele mai înalte cote, dar am învăţat din această experienţă. Eu am învăţat foarte mult. M-am dus la USR să refac coaliţia. Cred că şi USR a învăţat. Poate în viitorul apropiat vom putea din nou…”, a declarat Cîţu.

USR către Cîțu, care ar vrea împăcare: Acceptă, ai rămas singur şi cariera ta politică s-a terminat. Game over

În replică, senatorul USR Ştefan Pălărie a reacţionat la declaraţiile preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, privind reluarea unei colaborări PNL-USR, declarând că ispăşirea nu se face „doar din vorbe”.

„Dragă Florin, dacă nu intrai în politică pentru tine, ai fi înţeles că politica este despre încredere, iar tu nu înţelegi conceptul. Acceptă, ai rămas singur şi cariera ta politică s-a terminat. Game over.

Declaraţiile tale de azi, pe care tocmai ce le-am citit, îmi reconfirmă strategia presărată cu ipocrizie cu care ai ales să faci politică. Îţi dau dreptate, totuşi, la unele lucruri. Da, coaliţia voastră cu PSD este nenaturală şi ţara merge spre prăpastie economică şi un regim cu „să trăiţi, nimeni nu are voie să mai comenteze”. Dar tu ai fost naşul acestei coaliţii. În rest, ispăşirea nu se face doar din vorbe. Oameni mai curajoşi ca tine au început cu o demisie”, a scris Pălărie, pe Facebook.

Declaraţiile lui Florin Cîţu au venit în contextul în care unii liberali vor să-l schimbe în această sesiune parlamentară de la preşedinţia Senatului, fix pe motivul că fostul preşedintele liberal nu se poate abţine de a mai face declaraţii denigratoare la adresa coaliţiei.

Surse din interiorul PNL ne-au declarat că premierul Nicolae Ciucă nu doreşte această schimbare pe timpul acestei sesiuni parlamentare, întrucât în luna iulie, Parlamentul intra în vacanţă.