Info Actual

Info Actual > Politică > Sorin Grindeanu îl acuză pe Florin Cîțu: ”Timp de un an, cu fiecare acțiune pe care ați făcut-o, ați îndepărtat România de UE”
Politică

Sorin Grindeanu îl acuză pe Florin Cîțu: ”Timp de un an, cu fiecare acțiune pe care ați făcut-o, ați îndepărtat România de UE”

Sorin Grindeanu îl acuză pe Florin Cîțu: ”Timp de un an, cu fiecare acțiune pe care ați făcut-o, ați îndepărtat România de UE”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, îl acuză pe premierul României, Florin Cîțu că, în ultimul an, cu fiecare acțiune pe care a făcut-o, a îndepărtat țara noastră de Uniunea Europeană.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, îl acuză pe Florin Cîțu, premierul României, că a îndepărtat țara noastră de UE prin fiecare acțiune pe care a făcut-o, timp de un an, atât el, cât și Guvernul de dreapta.

”Dle Cîțu, timp de un an, cu fiecare acțiune pe care ați făcut-o, ați îndepărtat dvs. și guvernul de dreapta România de UE. Ați ținut școli închise timp de un an de zile, în vreme ce tot restul Europei făcea tot posibilul să le țină deschise, nu ați testat populația, în vreme ce toate țările europene bătea record după record testând, nu ați ajutat firmele românești, în timp ce toate țările europene și-au protejat economiile naționale. Prin tot ceea ce ați făcut un an, ați fost pe contrasens cu Europa”, spune Sorin Grindeanu.

Florin Cîțu că “le-a pus pumnul în gură” parlamentarilor liberali

Sorin Grindeanu îl mai acuză pe Florin Cîțu că “le-a pus pumnul în gură” parlamentarilor liberali, pentru că le interzice depunerea amendamentelor, ceea ce reprezintă “un exemplu flagrant de comportament antieuropean”.

“Amendamentele PSD au ca sursă de finanțare miliarde pe care statul le poate obține prin reducerea evaziunii fiscale și colectarea taxelor la buget. Amendamentele PSD au ca sursă de finanțare Capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul de Finanțe, unde nu e cuprinsă doar contribuția României la UE, ci și fonduri pe care le-ați folosit electoral anul trecut, la fel ca și pușculița de la Fondul de Rezervă al premierului”, conchide Grindeanu.

Premierul Florin Cîțu spune că PSD vrea să scoată România din UE, pentru că a depus amendamente la bugetul de stat care au un impact de 6% din PIB.

Acesta a mărturisit că are “încredere” că liberalii care vor depune amendamente vor indica și sursa de finanțare, care să nu afecteze deficitul bugetar de 7,16%, informează Antena3.