Actual Politică

Sorin Oprescu rămâne în arestul din Grecia încă 10 zile

Sorin Oprescu rămâne în arestul din Grecia încă 10 zile

Decizie de ultimă oră pentru Sorin Oprescu! Fostul primar rămâne în arest cel puțin 10 zile. I-a fost respinsă cererea de eliberare. În această perioadă de 10 zile, autoritățile din Grecia ar putea lua decizia de a-l extrăda pe Sorin Oprescu.

Fostul primar general al Capitalei a ajuns în jurul orei 08.30 în faţa instanţei. Oprescu era încătuşat şi în compania altor 20 de deţinuţi veniţi la judecată. Când a coborât din duba poliţiei s-a văzut că era legat cu cătuşe de un alt deţinut. Atât poliţiştii, cât şi deţinuţii purtau mască.

Completul format din trei judecători nu a fost convins de avocatului lui Sorin Oprescu în legătură cu dosarul acestuia, că este unul politic şi că vârsta clientului său este una destul de mare,  peste 70 de ani.

De asemenea, în aceste zile, instanţele greceşti pot decide dacă îl extrădează sau nu pe Sorin Oprescu.

Doctorul Sorin Oprescu a fost arestat provizoriu în Grecia, marți, la doar patru zile după ce judecătorii români l-au condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Sorin Oprescu, dat în urmărire internațională și capturat în Atena

Fostul edil al Capitalei a fost găsit vinovat de corupție în dosarul în care este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie. Acesta este condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. A fugit din ţară şi a fost prins în Grecia.

Sorin Oprescu a plecat în Grecia cu maşina, pentru că se teme să zboare cu avionul, aşa cum a declarat în mai multe rânduri. Se ascundea în Glyfada, o zonă de lux de la marginea Atenei, aflată la Marea Egee și preferată de magnații lumii.

Medicul grec Dr. Nikos Razis Koudounis a declarat pentru PRO TV: „Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins. Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba.”

Sorin Oprescu a cerut azil politic în Grecia încă din prima zi în care a fost închis,  motivând că în România nu a avut parte de un proces echitabil.